Zanimljivosti

Obucite se prikladno, ponesite vodu i krenite pješačkim stazama Konavala

konavle hike2

Agroturizam Konavle u nedjelju, 31. svibnja organizira vođenu pješačku turu Čilipi – Grušići – Čilipi. Okupljanje sudionika je u Seoskoj kući Čilipi – OPG Novaković u 15 sati.

Nakon dobrodošlice domaćina, pješaći se stazom do kušaonice ulja Glavinja u Grušićima. Ruta dalje vodi pokraj lokaliteta Diklićeva taraca do izletišta Bakićevo te nastavlja kroz centar Čilipa i završava na polaznoj točki. Dužina rute je 9 kilometara te se očekuje da će pješačenje sa zaustavljanjima i osvježenjem na usputnim postama trajati do 19 sati. Ruta je dijelom makadamske, a dijelom asfaltne podloge bez većih uspona, ali se zbog dužine sudionicima preporuča da ponesu prikladnu sportsku odjeću i obuću te vodu. Sudjelovanje na ovoj pješačkoj turi je besplatno za sve sudionike.

Vođene pješačke ture Agroturizam Konavle organizira u okviru projekta ‘Konavle hike’ kao nastavak ovogodišnjih aktivnosti Proljeća u Konavlima. U okviru proljetnih aktivnosti Udruge obnovile su se oznake i čistile pješačko-biciklističke staze Konavala. Projektom ‘Konavle hike’ Agroturizam planira i u idućem vremenu uspostavom, promoviranjem i virtualnom prezentacijom novih pješačkih ruta objediniti i upotpuniti turističku ponudu Konavala, ističu iz Agroturizma Konavle.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist