Aktualno

Obnovljeno raspelo iz kripte na Domobranskom groblju

Križ - Domobrani

Proteklog tjedna je don Ivo Đanović, svećenik u miru, blagoslovio prostorije Udruge Hrvatski domobran.

– Sve dok domobrani, obogaćeni blagoslovom, stoje na straži, ne treba se bojati za sudbinu Hrvatske! Što je u krvi rođeno, ne smije i ne može mrijet – mora živjet –zauvijek! Neka Bog usliši molbe i blagoslovi domobrane za sva dobra djela na istraživanju i obilježavanju brojnih neotkrivenih grobišta hrvatskih domoljuba diljem Lijepe naše – rekao je tom prigodom don Ivo, javljaju iz Udruge.

Prigodnim riječima zahvalio se predsjednik Udruge Željko Kulišić, posebno istaknuvši obnovu osakačenog Kristovog raspela, koje je pred dvije godine pronađeno u grobnici ispod velikog Križa na Domobranskom groblju. Naime, svi nadgrobni spomenici, križevi i ostala katolička obilježja koja su ukrašavala groblje tijekom više od sto godina postojanja od 1832.-1945., potpuno su uništeni dolaskom tzv. ‘osloboditelja’ pred kraj 1944. u Dubrovnik.

O razmjerima komunističkih zlodjela nad nedužnim spomenicima svjedoči i obnovljeni Križ s raspetim i osakačenim Isusom Kristom, raspelo bez lijeve podlaktice, koji je odsada pohranjeno i resi prostorije Udruge Hrvatski domobran, ogranak Dubrovnik.

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist