Aktualno

Obnova kapelice zapela na previsokim zadužnicama

boninovo sprovod

Obnova kapelice na Boninovu, financirana darovnicom 200 tisuća eura, zapela je jer izvođač radova, obrt Gara d.o.o., odbio potpisati ugovor s poduzećem Boninovo.

Na kolegiju komunalaca to je potvrdio i zamjenik gradonačelnika Niko Šalja.
– Nemam nikakvu informaciju što je s obnovom kapelice. Zadnja je da izvođač ne želi potpisati ugovor, u kojem se od izabranog izvođača radova obrta Gara, u vlasništvu Iva Čikata, traže uvjeti osiguranja izvođenja radova i rokova te zaštite baštine – kazao je Šalja.

Direktorica Boninova Marija Kisić Kamić za duList je kazala kako ne zna koji su razlozi nepotpisivanja ugovora od strane obrta Gara, te da sada slijede razgovori s opunomoćenikom anonimnog donatora, Odvjetničkim uredom Krce-Orlić, kako bi se iznašlo najpovoljnije riješenje.

– Ugovorom se štiti baština i osigurava Boninovo da će sve biti odrađeno po troškovniku i u roku. Ne znam zašto ne žele potpisati ugovor, nisu obrazložili razloge – kazala je Kisić Kamić.

Podsjetimo, tvrtka Boninovo zahtjevala je od izvođača radova, obrrta Gara kojeg je odabrao opunomoćenik Denis Orlić, da potpisom ugovora zajamči završetak radova u roku 90 dana te popravak eventualnih oštećenja nastalih tijekom obnove. Radovi su trebali započeti 2. svibnja.

– Tu nismo u pitanju ni ja ni gospar Orlić već samo zaštita baštine. Treba se držati zakona – istaknula je Kisić Kamić.

Vlasnik obrta Gara Ivo Čikato tvrdi kako su uvjeti za izvršenje posla dodatkom ugovora od strane poduzeća Boninovo značajno izmijenjeni.

– Potpisali smo ugovor s naručiteljem radova, opunomoćenikom donatora, Odvjetničkim uredom Krce-Orlić. Trebao sam potpisati i dodatak ugovoru s Boninovom. Međutim, riječ je o sasvim novom ugovoru, u kojem od nas traže dvije zadužnice, na milijun i na petsto tisuća kuna. A cijeli posao vrijedi 1,2 milijuna kuna. Zadužnice se daju naručitelju, dakle Odvjetničkom uredu Krce-Orlić, i obično iznose 10 do 15 posto ukupne vrijednosti, jer je riječ o spomeniku kulture i mogući su neki skriveni nedostaci. Zato sam odbio potpisati taj ugovor – objašnjava Čikato.

Stavka sa zadužnicama, tvrdi Čikato, nije bila spomenuta u natječaju na kojem je njegov obrt dobio posao, a iznos od 1,5 milijuna kuna za zadužnicu Čikato smatra "neuobičajenim".

Pročitajte još

Novi-stari knez Republike Porporela preživio atentat u Kneževom dvoru

Dulist

DINNER IN THE SKY Nezaboravno iskustvo dolazi u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist