Aktualno

O štetnosti Srđa i u Zagrebu

srdj je nas147

Javna tribina o štetnosti projekta na Srđu za kulturnu baštinu Dubrovnika održat će se 31. siječnja od 18 do 20 sati u Udruženju hrvatskih arhitekata u Zagrebu, na adresi Trg bana Josipa Jelačića 3/1.

Organizira je Društvo povijesničara umjetnosti Hrvatske i Udruženje hrvatskih arhitekata, a bit će koncipiran na način da će se odvijati moderirana rasprava s moderatorima Franom Dulibićem i Hrvojem Hrabakom,a pravo sudjelovanja u raspravi imat će i publika.

Za stručno izlaganje pozvani su:
Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, ministrica graditeljstva Ana Mrak Taritaš, Zlatko Uzelac iz Ministarstva kulture, Marina Oreb i Barbara Savin iz Dubrovačko neretvanske županije, Žana Bača, pročelnica Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, Davor Bušnje i Marija Kojaković iz Društva arhitekata Dubrovnika, Sonja Jurković i Krunoslav Šmit s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, Marko Špikić, predsjednik hrvatskog odbora ICOMOS-a, Željko Peković, predsjednik Savjeta za prostorno uređenje, Vladimir Marković, predsjednik Hrvatskog povjerenstva za UNESCO i Drago Miletić iz Društva konzervatora.
 

Pročitajte još

Zbog mutnoće voda u dijelovima Dubrovnika nije za piće, osigurana opskrba cisternama

Dulist

U samo četiri dana prikupljeno 50.000 eura za medicinsku opremu, akcija “Za nas i naše voljene” se nastavlja

Dulist

MATO FRANKOVIĆ “Broj vozila u gradu je neodrživ, potrebna stroža regulacija”

Dulist