Grad

O ČEMU SU RAZGOVARALI? Goran Višnjić kod gradonačelnika

visnjic 1

Glumac Goran Višnjić u četvrtak je posjetio gradonačelnika Mata Frankovića.

DuList je već u srijedu ekskluzivno doznao kako Višnjićev posjet Dubrovniku nije slučajnost, već je tu upravo zbog suradnje s Dubrovačkim ljetnima igrama povodom njihove velike obljetnice.

Kako ističu iz Gradske uprave, Gradonačelnik i popularni glumac, iza kojeg su brojni međunarodni uspjesi, razgovarali su o niz tema, poglavito o kulturi i o filmskoj industriji. Goran Višnjić prisjetio se svojih prvih uloga na Dubrovačkim ljetnim igrama koje ove godine obilježavaju jubilarnu, 70. festivalsku sezonu.

Goran Višnjić poznati je promotor prava životinja i osobno vrlo zainteresiran za pitanje adekvatnog zbrinjavanja životinja na području Grada Dubrovnika. Stoga mu je gradonačelnik Mato Franković upoznao s recentnim pomacima na tom polju.

Naime, nakon što je odabrana lokacija budućeg gradskog azila za napuštene i nezbrinute životinje, Grad Dubrovnik je u Proračunu za 2019. godinu osigurao dva milijuna kuna za kupovinu zemljišta te dodatnih 500 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije. Budući azil bit će izgrađen i opremljen sukladno zakonskim propisima na kojem će se napuštenim životinjama u adekvatnim uvjetima pružati sva potrebna skrb.

Gradonačelnik je glumca upoznao i s činjenicom da Grad godišnje za skrb o odbjeglim i napuštenim životinjama izdvaja značajna sredstva kao i s, u tekućoj godini, planiranim uređenjem prvog gradskog parka za pse s igralištem koji će biti smješten u Mokošici.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist