Hrvatska

NOVI SUSTAV EMITIRANJA Morat ćemo se rješavati ‘retro’ televizora

srdj repetitor 02

Hrvatska će, prema planu Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, odnosno HAKOM-a, tijekom 2019. godine preći na novi sustav emitiranja zemaljskog televizijskog signala.

Trenutni standard emitiranja DVB-T zamijenit će DVB-T2, a njegovom će se implementacijom omogućiti ekonomičnije odašiljanje TV sadržaja visoke razlučivosti. HAKOM navodi da će se prelaskom s DVB-T na DVB-T2 olakšati i razvoj novih usluga, piše Jutarnji, a u sklopu pripreme za prijelaz na novi standard emitiranja, HAKOM je objavio i preporuku o minimalnim tehničkim zahtjevima prijamnika za prijam digitalnog zemaljskog televizijskog signala DVB-T2.

Televizijski prijamnici koji su spremni za primanje novog standarda emitiranja bit će označeni posebnom naljepnicom. Trenutno nije poznato hoće li država i ovaj puta subvencionirati kupovinu digitalnih prijemnika koji mogu emitirati DVB-T2 signal, navode dalje u tekstu. Korisnici kabelske, internetske i satelitske televizije neće morati ništa mijenjati jer će prijelaz na novi standard emitiranja napraviti njihovi pružatelji usluga.

Pročitajte još

Prvi rast stanovništva u Hrvatskoj nakon desetljeća iseljavanja

Dulist

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

IMATE LI I VI OVAKVA PRIMANJA? Prosječna plaća u Hrvatskoj je 1.324 eura

Dulist