Grad

NOVI REŽIM PROMETA OKO GRADA Obrađeni svi zahtjevi, odluka u srpnju!

GRAD MINCETA ZIDINE USJEK ZAGREBACKA KAPELICA4

Obradili smo svih sto zahtjeva i završavamo konačni prijedlog odluke – naglasio je u četvrtak gradonačelnik Mato Franković komentirajući nove informacije o uspostavljanju posebnog režima prometovanja oko Grada. Rekao je kako odluka neće biti predstavljena na sjednici Gradskog vijeća, koja se treba održati 12. lipnja. No, navedena odluka bi trebala biti usvojena u srpnju.

-Prije toga će biti iskomunicirana i predstavljena medijima – rekao je Franković. Naglasio je kako su bili svjesni činjenice da potpuno označavanje i komunikaciju o ulasku u zonu posebnog prometnog režima neće biti završeni u ovoj godini.

-Radi se postavljanju većih totema s LED ekranima koji mogu direktno komunicirati sve ono što je potrebno. Jedan dio totema bi se postavio u ovoj godini. Cilj je da odluku donesemo što prije kako bismo prepoznali određene manjkavosti odluke i kako bismo se dodatno pripremili za punu implementaciju odluku od travnja iduće godine, što smo već najavili. Dakle, želimo što prije donijeti odluku kako bi probni period završio u travnju iduće godine – dodao je.

Što se tiče natječaja za autotaksi prijevoznike, naglasio je da će na sjednici 12. lipnja ‘donijeti odluku kojom će se omogućiti početak natječajnog postupa’.

-Odmah nakon sjednice ćemo korak po korak krenuti u raspisivanje natječaja – kazao je.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist