Grad

NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR Veća prava dubrovačkim vatrogascima

pozar cajkovici4

Na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća idućeg ponedjeljka će se naći prijedlog kolektivnog ugovora za zaposlene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Dubrovački vatrogasci, dobrovoljnim vatrogasnim društvima i Vatrogasnoj zajednici Grada Dubrovnika.

-Interes Grada Dubrovnika je dobro opremljena javna vatrogasna postrojba s adekvatno plaćenim zaposlenicima, a prihvaćanjem te sklapanjem novog kolektivnog ugovora primanja dubrovačkih vatrogasaca korespondirat će s primanjima njihovih kolega u Zagrebu, Rijeci ili Splitu, odnosno njihova prava izjednačit će se s pravima zaposlenih u upravnim tijelima Grada Dubrovnika – ističu iz Gradske uprave.

Osnovica za izračun plaće, primjerice, povećana je i iznosi šest tisuća kuna, a neke od novina koje donosi novi kolektivni ugovor jesu i plaćanje pripravnosti, prekovremenog rada i toplog obroka.

Sredstava za realizaciju prava reguliranih odredbama predloženog Kolektivnog ugovora osigurana su u Proračunu Grada Dubrovnika u Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu.

Podsjetimo, pregovori su započeli 16. veljače, a završili su 16. ožujka. Pregovarački timovi održali su ukupno pet pregovaračkih sastanaka.

Pročitajte još

ZAHVALNICE ZA VJERNOST Francuska obitelji Cailliot 20 godina ljetuje u obitelji Njirić u Zatonu

Dulist

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist