Zanimljivosti

Nora tetama u bolnici zahvaljuje s “thank you”

nora fora

Nora Fora – strašni lav jučer je bavila niz pregleda u dječjoj bolnici u Philadelphiji, a doktorima i medicinskim sestrama čak zahvaljuje s "thank you", budući da je brzo naučila osnove engleskog jezika.

Liječnici ne smiju davati nikakve dodatne informacije, a i roditeljima su predložili pažnju u kontaktima s novinarima, budući da je Nora službeno pacijent bolnice te je sve što se događa u ordinacijama pod strogom inergencijom liječnika, prenosi Večernji list. Svaka informacija koja se pušta u javnost mora biti pravovaljana, odobrena i točna.

A "mali lav" brzo se prilagodila i uz nju su stalno mama i tata.

Roditelji čekaju na smještaj u kući Roland McDonald, gdje borave obitelji malih pacijenata koji su dugo na liječenju u Philadelphiji. Inače se u toj kući plaća 15 dolara po danu, iako je komercijalna cijena 75 dolara, a razlika se podmiruje brojnim donacijama, koji se uvijek nađu, pa tako nikad nitko nije bio odbijen ako nije mogao platiti.  Dok se njihova soba ne isprazni, roditelji će biti smješteni kod hrvatske obitelji u Philadelphiji.

– Da, točno je da smo smješteni kod divne hrvatske obitelji koja nam u svemu pomaže. U Norinoj je bolničkoj sobi jedan kauč na kojem smo spavali suprug i ja, ali zbog straha od unošenja infekcije barem jedno od nas mora noću otići pa se smjenjujemo – potvrdila je majka male Nore, Đana, za Večernji list.

Pročitajte još

Svečano zatvoren 52. hrvatski seminar za strane slaviste

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1919. Rođen slikar Antun Masle

Dulist

Polaznici ovotjednih radionica STEM ljeta u ZTK izrađivali 3D modele

Dulist