Grad

Njemačka televizija SWR snima emisiju o Dubrovniku

Ana Hrnic SWR

U Dubrovniku od 20. do 24. travnja boravi snimateljska ekipa njemačke televizije SWR, koja ima oko 14 milijuna gledatelja i dio je velikog TV sustava ARD. Tročlana ekipa nacionalne televizije tijekom četverodnevnog boravka u Dubrovniku snima emisiju na temu Budućnost turizma.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić u intervjuu za SWR dotakla se raznih tema, od situacije prije i za vrijeme pandemije, cruising industrije, djelatnika u turizmu, vodiča, projekata Respect the city, The digital nomads in residence i Safe stay in Croatia te budućeg koncepta turizma u Dubrovniku. Ana Hrnić je istaknula da je teška i izazovna godina iza nas, ali unatoč tome, sada je prilika za zaokret u smjeru razvoja održivog turizma.

Njemačka TV ekipa u Dubrovniku je u pratnji vodičke za njemački jezik, Gabriele Lučić s nekolicinom Dubrovčana snimala razgovore na temu kako je pandemija promijenila svijet, od vodiča, vlasnika ugostiteljskih objekata, obrtnika, poljoprivrednika i privatnih iznajmljivača.

Njemačko tržište je jedno od najvažnijih emitivnih tržišta Dubrovnika. Prethodnih godina njemački turisti bili su na trećem mjestu na top listi najbrojnijih gostiju u Dubrovniku, a u 2019. godini u Dubrovniku je boravilo 111 446 njemačkih turista, uz ostvarenih 294 661 noćenja.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist