Aktualno

Nitko ne zna kud s Remizom iza 30. lipnja

remiza autobusi 1905

Direktor Libertasa Đuro Deranja nada se kako 30. lipnja gradski prijevoznik neće postati beskućnikom.

Nada se da će prije isteka roka za selidbu Libertas produžiti ugovor o ostanku u Remizi s GP-om, no pitanje je jesu li takva Deranjina očekivanja realna (o tome koliko su realna jutros nije govorio, samo o pretpostavkama).

No, jedno je sasvim jasno –  ako se ugovor ne produži, nakon 30. lipnja Libertas nema kud. Iz Remize mora iseliti, Komolac nije spreman ni u kojem smislu za prihvat gradskog prijevoznika, Osojnik je tek u povojima. Priča je to za neki drugi mandat, riječi su zamjenika gradonačelnika Nika Šalje.

– Nudili smo nagodbu koju GP nije prihvatio. Nisu prihvatili prijedlog da platimo korištenje ovog prostora, ali nije postignut dogovor. navodno skupština vjerovnika to ne prihvaća koliko imam informaciju, i to sad stoji tako. Aneks ugovora vrijedi do 30. lipnja – objasnio je Deranja.

Na Šaljino pitanje što iza toga, jer 30. lipanj je sutra Deranja je rekao 'snalazit ćemo se'. Preseljenje u Komolac ne nazire se jer postojeće stanje nije zadovoljavajuće za Libertasove potrebe. zemljište, koje nije niti imovinski-pravno u potpunosti riješeno, ne može se koristiti ni za parking dok se ne riješi oborinska odvodnja. Osojnik ostaje za neka druga vremena, tako da bez produljenja ugovora s GP-om za Remizu u Gružu Libertas je u bezizlaznoj situaciji. Ni danas, na kolegiju komunalaca, nije dano apsolutno alternativno rješenje.

– Globalno imamo jednu bezizlaznu situaciju. 30. lipnja ističe ugovor i imamo prijetnju da se možda i do tog vremena Remiza konačno i proda. To konačno mislim opetovanim natječajima, smanjivanjem cijene pretpostavka je da će vjerojatno onda to netko i kupiti i nas sudski tjerati od tamo, a u Komolac ne možemo preći. Što sad? mamo li ikakva razmišljanja gdje i što  nakon toga – pitao je Niko Šalja, a Deranja mu je odgovorio:

– Idemo uz pretpostavku da ćemo dobiti produljenje ugovora uz plaćanje – kratko je poručio Deranja.

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist