Sport

Niko Pulić: ‘Visio sam o koncu zbog korone, ljudi oko mene su umirali. Ali vraćam se za volan’

niko pulic nascar

Evo od utorka, 19. dan, došao je mali korak naprijed, dosta lijep i ohrabrujući – rekao je za 24sata iz bolnice Niko Pulić. Korona virus ga je, nažalost, jako pogodio, ali čuli smo da se naš automobilistički as oporavlja i da je uspio pratiti Croatia Rally na kojem je trebao i nastupiti.

– Naravno da sam pratio, koliko sam mogao. Priključio sam se uživo na WRC stranicu, ali jednostavno nisam mogao gledati cijelo vrijeme u telefon jer preko vikenda je bila ozbiljna situacija. Ali to što sam uspio pogledati me malo i dizalo – govorio je i nastavio:

– Bio sam sve pripremio da obilježim 40 godina karijere, otkako me 4. travnja 1981. pokojni Dubravko Čikor zaustavio u mome fići i počeli smo trenirati, a u srpnju ’81. osvojio sam prvi pokal. Htio sam s pravim autom pripremiti oproštaj, na WRC-u, na najvećem spektaklu ikad u Hrvatskoj, ali ipak sam uspio prebaciti emocije da je zdravlje najvažnije – ističe.

– Već sam 12-13 dana sam na najvećem stroju za maksimalni protok kisika, kapaciteta 94 litre. Kisik u krvi (zasićenost, odnosno parcijalni tlakovi kisika u krvi, nap. a.) su mi pali između 31 i 34 pa smo s nekim vodenim parama uspjeli dići na 72 do 75. Ova prekrasna ekipa liječnika i medicinskog osoblja uspjela je u četiri dana stabilizirati kisik oko 88 do 92, jer lijevo plućno krilo još se nije pomaklo s mjesta, uhvaćeno je 85 posto (skoro je cijelo zatvoreno, bez funkcije, nap. a.), a desno je nešto manje zatvoreno, oko 82 posto je bilo uhvaćeno i čeka čišćenje tog vraga kojeg smo ubili u plućima, da počnu funkcionirati i raditi ono za što ih Bog stvorio. Cijeli članak pročitajte ovdje.

Pročitajte još

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist

ODLIČNI REZULTATI Barčot seniorski prvak, Nenadiću bronca

Dulist

NEOČEKIVANI REZULTAT! Amerikanci pobijedili Barakude

Dulist