Aktualno

NIKO KAPETANIĆ DOSTAVIO ZAPISNIK ‘Za pozajmicu Ragusa Parkingu najviše se zauzimao – Pero Vićan!

dpds stjepan kapetanic 19102017 10

Nakon današnjih medijskih prozivki i optužbi Pera Vićana iznesenih na račun Nika Kapetanića, koji je podnio ostavku u Nadzornom odboru Sanitata, oglasio se i Kapetanić. Medijima je dostavio zapisnik sa sastanka na kojem se govorilo o pozajmici Ragusa Parkingu. Na sastanku je bio i Pero Vićan, koji u tome nije vidio ništa sporno.
-Moja ostavka nije lažna nego je stvarna da ne može biti stvarnija. Ostavku nisam obrazložio i nije mi jasno kako se predsjednik Nadzornog odbora prepoznao da sam dao ostavku zbog njega i ovako se neviđeno okomio na mene – uvodno je rekao Kapetanić te krenuo na zajam od 1,8 milijuna kuna Ragusa Parkingu.
– S obzirom da sam znao s kim imam posla sačuvao sam zapisnik – promemoriju s ključnog sastanka. Iz tog zapisnika je vidljivo da je uprava Sanitata mjesecima odolijevala pritiscima iz Grada. Tada je izmijenjen ugovor, pogledajte dragi čitatelji tko se uz gradonačelnika Andra Vlahušića, i šefa financija Grada, najviše zauzimao da Sanitat potpiše Ugovor o pozajmici: GRADSKI VIJEĆNIK PERO VIĆAN. Pametnome dosta! – poručuje Niko Kapetanić uz zapisnik.
Napomenuo je i kako neće komentirati potpuno zakonite isplate temeljem Pravilnika o otpremninama, koji je važio za sve zaposlene pa su i prije njega isplaćeni svi koji su išli u mirovinu (deseci zaposlenih).
-Uostalom u to vrijeme ja više nisam imao nikakav utjecaj u Sanitatu, netko je drugi tada bio direktor. Isti onaj, izgleda potpuno nepismeni direktor, koji je smatrao da se Gruška placa može obnoviti za samo 7,5 milijuna kuna – navodi dalje Niko Kapetanić.

-Građanin Vićan je najzanimljiviji kad se miješa u obnovu spomenika, pa procijenite sami:
Optužuje me da posjetiocima nisam htio otključati Franjevački samostan u Pridvorju, a imao sam ključ. Ključ od samostana ima fratar koji vodi samostan, a ne ja, jer ja nisam fratar. Ugostiteljski objekt pored samostana ne postoji, ali zato postoji Knežev dvor u Pridvorju koji u svom sastavu ima i ugostiteljski objekt. Odluku o iznajmljivanju jednoglasno je donijelo Malo vijeće vodeći računa o svojim poslovnim interesima. I još nešto: Dvor još nije otvoren pa ga nije moguće posjetiti, javit ćemo Vam kad bude otvoren i pokazati veliki ključ.
Ne vidim nikakvog opravdanog razloga nastavit ovu polemiku, pa je neće ni biti. Tim više što je svekolikom pučanstvu poznat javni interes kojeg dotični jako voli i obožava pa bi mi bilo teško dokazati suprotno. Završit ću s onom narodnom: Svak se češe gdje ga svrbi – zaključio je Niko Kapetanić u odgovoru na otvorene prozivke Pera Vićana.

kapetanic vican ragusa parking

kapetanic vican ragusa parking1

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist