Aktualno

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA Jambo osuđen na osam mjeseci zatvora

jambo skupstina

Bivši metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo osuđen je na Županijskom sudu u Splitu za kazneno djelo nezakonitog pogodovanja te za zlouporabu položaja i ovlasti. Prema pisanju Slobodne Dalmacije, Jamba je sudsko vijeće na čelu sa sutkinjom Ivanom Kanaet Samardžić za prvo djelo osudilo na 7 mjeseci zatvora, a za drugo na godinu i dva mjeseca te mu je izrečeno jedinstvenih 16 mjeseci zatvora, s tim da je primijenjen djelomični uvjet pa će Jambo, ako presuda postane pravomoćna, odslužiti osam mjeseci dok ostatak neće ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Uz njega, piše dalje Slobodna, sudilo se i Miloradu Dodigu, tada pročelniku Upravnog odjela za gospodarstvo, no on je oslobođen krivnje, dok je postupak protiv trećeokrivljenog tadašnjeg pročelnika za financije Petra Čarapine obustavljen zbog njegove smrti.

-Gabrić je iskoristio svoj položaj i ovlast kako bi nezakonito priskrbio korist tvrtki “Jambo”, a njegova obrana da nije znao da Grad uzima sadnice preko Neretvanske udruge maslinara je neutemeljena i neuvjerljiva. Što se tiče hodočašća i tu je obrana okrivljenog neuvjerljiva jer tvrdi da nije znao da Grad trećeg vikenda u rujnu organizira hodočašća iako su to bila tradicionalna hodočašća koje je organizirao HSS, stranka čiji je član bio. Neutemeljena je obrana po kojoj je Čarapina sve radio na svoju ruku – navela je, uz ostalo, sutkinja u obrazloženju, piše Slobodna Dalmacija, dodajući i da je Jambo, po kaznenoj evidenciji pravomoćno već osuđen za sprječavanje dokazivanja i da je to otegotna okolnost koja je prevagnula da mu dosudi 8 mjeseci bezuvjetnog zatvora.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist