Zanimljivosti

“Ne smijemo biti ravnodušni na patnju žene”

obiteljsko nasilje (1)

Nacionalni je dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Tim povodom Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski" Dubrovnik izražava svoju iskrenu solidarnost sa ženama žrtvama bilo kojeg oblika nasilja. Zlostavljanje u obitelji, u izvanbračnoj zajednici, na radnom mjestu, je problem koji ima velike zdravstvene, socijalne, ali i gospodarske posljedice za pojedinca, obitelj i cjelokupnu društvenu zajednicu, navode iz 'Katarine Zrinski'.

– Korijeni nasilja nad ženama leže duboko u strukturi društva, a nasilje nad ženama predstavlja najčešći oblik kršenja ljudskih prava u Europi. Ovom prigodom, pozivamo dubrovačku i hrvatsku javnost da se dodatno senzibilizira za problematiku nasilja nad ženama, kako bismo poslali jasnu poruku da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kojem obliku.

Od iznimne je važnosti podrška svih članova društva u osudi i prijavljivanju nasilja, jer jedino tako možemo očekivati uspješno stvaranje okruženja u kojemu nema mjesta za nasilnike. Moramo zajednički stvarati društvo koje ne smije biti ravnodušno na patnju žene, društvo koje će biti osposobljeno za učinkovitu prevenciju nasilja nad ženama i koje će biti spremno pružiti pravnu, materijalnu i psihološku zaštitu svim žrtvama nasilja.

Nasilje, bez obzira kako se ono predstavljalo, je neprihvatljiv oblik ponašanja i kao takvo ne smije ostati nekažnjeno. Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski" Dubrovnik želi pridonijeti podizanju razine svijesti o postojanju ovog problema u našem društvu te će u svom djelovanju i dalje ustrajno ukazivati na važnost prevencije nasilja nad ženama – navela je u priopćenju nova predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski Dubrovnik Nikica Anić.

 

Pročitajte još

Dan bi mogao trajati sat duže? Evo objašnjenja znanstvenika

Dulist

Impresivna pomoćna jahta ‘Nebula’ uplovila na Kalamotu!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1915. Rođen povjesničar i arhivist Bernard Stulli

Dulist