Aktualno

Nastavlja se potraga za troje nestalih u dubrovačkom akvatoriju

gorivo orsan kapetanija

Koordinirana spasilačko-potražna akcija za nestalima u teškoj pomorskoj nesreći, koja u dubrovačkom akvatoriju kontinuirano traje od 24. travnja, nastavlja se i u četvrtak.

Kako ističu iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, akcija će se sa sutrašnjim danom nastaviti ‘u okviru redovnog nadzora sigurnosti plovidbe’.

-MRCC Rijeka sa nadležnom LK Dubrovnik i pripadajućim lučkim ispostavama koordinirala je u angažmanu značajnih ljudskih i tehničkih resursa opsežnu i složenu spasilačko – potražnu akciju za preostale tri osobe koje su nestale nakon teške pomorske nesreće u dubrovačkom akvatoriju, u suradnji sa Pomorskom policijom Dubrovnik, Obalnom stražom RH, Hrvatskom gorskom službom spašavanja te brojnim privatnim i pravnim osobama koje su se dragovoljno priključili u potragu, a o čemu je resorno Ministarstvo redovito izvještavalo hrvatsku javnost putem priopćenja te dnevnih obavijesti – javljaju iz Ministarstva.

-U skladu sa ranije komuniciranim informacijama teška pomorska nesreća, koja se dogodila u utorak navečer, 25. travnja u Koločepskom kanalu između uvale Paklena i uvale Brsečinem, i koja je za posljedicu imala četvero smrtno stradalih, dvoje ozlijeđenih te tri nestale osobe za kojima se i dalje traga u okviru redovnog nadzora iz nadležnosti Lučke kapetanije Dubrovnik. Sve smrtno stradale, ozlijeđene i nestale osobe hrvatski su državljani koji su u trenutku nesreće kao putnici i članovi posade plovili na gumenjaku po izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima na moru do trenutka sudara sa brodom Danče, iz sastava Lučke kapetanije Dubrovnik, a koji je u tom vremenu obavljao hitan medicinski prijevoz prema mjestu Sobra, na otoku Mljetu – ističu iz Ministarstva.

-O uzrocima ove teške pomorske nesreće u tijeku je očevid Lučke kapetanije Dubrovnik i Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, dok Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom RH provode istražne radnje – stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist