Aktualno

Napustio nas je Zlatko Saračević, bivši trener RKHM Dubrovnik

rukomet saracevic 7

Tužna vijest stigla je iz Koprivnice, preminuo je bivši trener RKHM Dubrovnik Zlatko Saračević.

Trener Podravke Vegete Zlatko Saračević nije se osjećao dobro nakon derbija s Lokomotivom, u kojem je koprivnička ekipa večeras slavila 32:29.

Saračević je poslije utakmice vozio kući trenericu vratarki Barbaru Stančin. Na semaforu mu je pozlilo te je Barbara odmah pozvala Hitnu pomoć.

Liječnici su ga reanimirali 40-ak minuta, ali nažalost nisu uspjeli, piše Podravski.hr

Podsjetimo, Saračević je u RKHM Dubrovnik došao iz PPD Zagreb u 2016. te ga je uveo u južnu skupinu Prve hrvatske lige. U prvoj prvoligaškoj sezoni s Dubrovčanima je osvojio treće mjesto, a klub je napustio 2017. vrativši se u PPD Zagreb. Još kao trener RKHM Dubrovnik postao je pomoćnikom tadašnjeg rukometnog izbornika Lina Červara.

Saračević je rođen u Banjoj Luci 1961., a s jugoslavenskom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. S hrvatskom reprezentacijom je bio olimpijski pobjednik iz Atlante 1996., svjetski doprvak sa Svjetskog prvenstva na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu. Godine 1992. i 1993. je bio klupski europski prvak s RK Zagrebom. Kao član reprezentacije 1996. godine dobitnik je Državne nagrade za šport ‘Franjo Bučar’.

Pročitajte još

TEPERATURA PALA NA 19 Bura rashladila more!

Dulist

ŠEST SATI KASNIJE ‘Oliver’ uplovio u Velu Luku

Dulist

NOVI DETALJI S ‘OLIVERA’ Još pluta, na brodu 340 ljudi

Dulist