AktualnoSport

NAJDUŽA LJUDSKA ŠPAGA? Male Dubrovkinje pridružile se lovu na svjetski rekord

stradun gimnasticarke ljudska spaga

Sedam hrvatskih gradova, među njima i Dubrovnik, u subotu 23. ožujka u podne sudjelovalo je u stvaranju “ljudske špage”.

Na Stradunu su tako dubrovačke gimnastičarke, uz ostale mališane i tisuće drugih u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru i Splitu krenule u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu.

Ova akcija dio je programa Hrvatskog gimnastičkog saveza, a cilj promocija gimnastike i najava 15. izdanja DOBRO World Cupa u sportskoj gimnastici, kojemu je domaćin Gimnastičko društvo Osijek Žito.

– Ovo je projekt s kojim smo započeli 2017. u Osijeku kako bismo simbolično promovirali gimnastički DOBRO World Cup Osijek, ali i osvijestili javnost na bavljenje sportom i zdrav način života. Kako je Najduža špaga pobudila zanimanje velikog broja ljudi, odlučili smo je proširiti i na druge hrvatske gradove. Na Najdužoj gimnastičkoj špagi prije svega okupljamo gimnastičare klubova iz gradova domaćina ili okruženja u kojima se špaga i događa, a pridružuju se i drugi sportski klubovi, drugi sportovi, sportski djelatnici, ali i publika i formiraju lanac od najduže ljudske špage koja svake godine ruši rekord. Prošle godine postavljen je rekord koji trenutno iznosi 2.248 metara, a siguran sam da ćemo ga ove godine ponovo ‘popraviti’. Ovaj projekt s kompilacijom videa i fotografija iz 7 hrvatskih gradova svake godine daje i lijepu razglednicu Hrvatske u svijet te je sjajna promocija naše prekrasne zemlje – rekao je direktor DOBRO World Cup Osijek, Vladimir Mađarević.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist