Zanimljivosti

Najbolji agenti poslovnog turizma posjetili Ston

ston 1

Hrvatska turistička zajednica organizirala je posebno studijsko putovanje – Post Meetex fam trip za poslovne i kongresne agente sa tržišta Francuske, Izraela, Nizozemske i Slovenije. Riječ je o agentima koji su u sklopu nacionale kongresne burze Meetex 2021 koja je održana u virtualnom obliku ocijenjeni kao najbolji MICE agenti te su pozvani da posjete Hrvatsku da osim prirodnih kulturnih ljepota dožive Hrvatsku kao idealnu destinaciju za održavanje poslovnih i kongresnih događanja.
U suradnji sa Turističkom zajednicom općine Ston, organiziran je i posjet Stonu te obilazak povijesno kulturnih znamenitosti, stonskih zidina i solane. Agenti su posebno uživali u vožnji brodom Malostonskim zaljevom i posjet školjkaru u Zamaslini koji ih je educirao o procesu i načinu proizvodnje malostonske kamenice, njihovoj zaštićenoj oznaci izvornosti u EU, kako ih otvoriti, najboljem načinu njihove konzumacije. Posebno im se svidjela kvaliteta i svježina malostonske kamenice za koju kažu da je uistinu svjetski proizvod, a Malostonski zaljev pravi ‘raj na zemlji’.
-Da bi upotpunili svoju pelješku priču, nezaobilazno mjesto bio je Muzej vinogradarstva i vinarstva u Putnikoviću, prvi hrvatski muzej posvećen vinima koji se prostire na 800 četvornih metara i sastoji se od tri zbirke – Doma vinarske tradicije, Povijesnog razvoja loze na ovim prostorima i Vina u tradiciji življenja. Otkrili su kakvu je ulogu imalo vino u ruralnim, a kakvu u građanskim sredinama, kako su izgledale etikete, tko su slavni vinogradari i vinari, kako se nekada obrađivala zemlja, koji su se alati koristili, kakvi su običaji vezani uz vino – istaknuto je u priopćenju.

 

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist