Najbolje šporke makarule spravljaju učenici Turističke i ugositeljske škole! Odlučeno je to na već tradicionalnom maškaranom ‘Kompeticijunu u spravljanju šporkih makarula’ koji se ove subote održao u Luži, a u sklopu Dubrovačkog karnevala.
Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su vrijedni kuhari hotelskih grupacija Jadranski luksuzni hoteli, Valamar, restorana Kopun, konobe Pupo i već spomenute mlade snage Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.
Težak je izbor bio u rukama žirija koji je ‘na slijepo’ dobivao razne makarule ovih natjecatelja. Nakon što su ih pomno kušali i proučili, došli su do jednoglasne odluke u korist učenika TUŠ-a.
Skupila se tako i brojna čeljad svih generacija, mahom pod maskama, ne bi li probala tradicionalno dubrovačko jelo.
Tko je sve ‘omastio brk’ pod maskom u Luži pogledajte u našoj fotogaleriji.