DuList IN

NACIONALNI PARK MLJET Remek djelo prirode

mljet jezera promo

Nacionalni park Mljet, je naše prvo morsko zaštićeno područje koje već godinama oduševljava svoje mnogobrojne posjetitelje bojama i mirisima netaknute prirode. Sjeverozapadni dio otoka proglašen je Nacionalnim parkom još 1960. godine i najstariji je takav na Mediteranu, a morski dio pridodan je 1997. godine.
NP Mljet obuhvaća 5375 hektara zaštićenog kopna, okolnog mora, otočića i hridi, te tako zauzima otprilike trećinu otoka. Morem potopljeni zaljevi, Malo i Veliko jezero, najistaknutije su lokacije ovog područja te važan geomorfološki i oceanografski fenomen.
Cijela površina Parka iznimno je bogata životom, a o važnosti njegove zaštite svjedoče i brojne endemske i ugrožene vrste. I ljubitelji kulturne baštine zasigurno će ovdje uživati, budući da cijeli otok i Park obiluju vrijednim arheološkim lokalitetima, spomenicima kulture, crkvama te čuvarima brojnih priča iz Mljetske prošlosti. U sredini Velikog jezera nalazi se simbol otoka i Nacionalnog parka – slikoviti otočić Svete Marije, poznat i pod imenom Melita, s crkvom i benediktinskim samostanom iz 12. stoljeća (ulaznica u NPuključuje povratnu vožnju do otočića).

Ušetajte u ljepotu Nacionalnog parka Mljet i iskoristite posebnu ponudu za dubrovačko (M)ljeto u Hotelu Odisej Mljet, za smještaj u kolovozu i rujnu. Informacije i rezervacije: +385 20 300 300 / reservations@alh.hr

Neosporivo, Mljet je otok koji, svojom ljepotom, ostavlja trajni poziv posjetitelju za povratak gdje romantičari uživaju otkrivajući skrivena mjesta, oni željni rekreacije otkrivaju nove staze i vidike, obitelji uživaju sa svojom djecom, a oni željni inspiracije i novih doživljaja neumorno tragaju za novim otkrićima.
I za kraj nekoliko korisnih informacija:
Za ulaz u područje Nacionalnog parka potrebno je kupiti karte. Ako ste gost hotela Odisej, možete ih naručiti i na recepciji.
U područje Parka nije moguće ući osobnim vozilom tako da preporučujemo opuštenu šetnju ili osvježavajuću vožnju biciklom oko jezera kojeg je moguće iznajmiti u Pomeni iz koje ćete najbrže i najlakše stići do Jezerâ.

Pročitajte još

Klapa Kaše osvojila nagradu na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu

Dulist

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist