Aktualno

NA VESELJE NAJMLAĐIH U Lapadskoj školi otvorena prva snoezelen soba u Dubrovniku

NA VESELJE NAJMLAĐIH U Lapadskoj školi otvorena prva snoezelen soba u Dubrovniku

Osnovna škola Lapad postala je prva škola u Dubrovniku koja je dobila snoezelen sobu za djecu s teškoćama u razvoju koja je otvorena ovog ponedjeljka, a djeca su je odmah mogla isprobati. Snoezelen soba oblik je multisenzornog prostora koji će djeci s teškoćama u razvoju pružiti sigurno okruženje i poticati ih na interakciju s okolinom. Ovog ponedjeljka djelatnici OŠ Lapad započeli su s prvim edukacijama u snoezelen sobi.

Ravnateljica OŠ Lapad Nikolina Soko zahvalila je Silenteu koji je svojim koncertom prikupljao donacije za ovaj projekt kao i Rotary klubu Dubrovnik i Rotary Satellite kluba Dubrovnik Jug. Zahvalila je i svim zaposlenicima koji su sobu opremili kao i učiteljici djelomične intergracije Ines Kiseljak koja vodi razredno odjeljenje učenika s teškoćama u razvoju.

-Učenici djelomične integracije ponajviše će uživati u ovoj prostoriji. Svi učenici s teškoćama, kao i oni iz redovnog obrazovanja OŠ Lapad za koje se ukaže potreba moći će koristiti snoezelen sobu i to bez nekakvih terapijskih ciljeva, kao nadopuna redovnom obrazovnom procesu. Ti će se učenici osjećati sigurno u ugodnom okruženju, usavršavat će svoju komunikaciju te će ova soba moći udovoljiti njihovim potrebama. Boravak u ovoj sobi omogućit će im da bolje uče i da iz OŠ Lapad izađu kao uspješniji ljudi – istaknula je Soko.

Predsjednik Rotary Satellite kluba Dubrovnik Jug Vjekoslav Kobeščak zahvalio je svima, a posebno Silenteu koji se s njima ‘zdušno bacio’ na ovaj projekt.

-Drago nam je da smo mogli uskočiti i da smo u jedno kratko vrijeme realizirali ideju, počevši od prosinca prošle godine. Realizirali smo je u doba najveće krize i lockdowna te smo organizirali jedan lijepi koncert koji je djeci našeg grada omogućio ovu sobu – istaknuo je Kobešćak.

Socijalna pedagoginja OŠ Lapad Ivana Klarić Ivančić naglasila je kako je ponosna i sretna što mogu djeci omogućiti ovakav vid intergracije.

-Drago mi je da većina naših djelatnika ima priliku proći edukaciju tako da smo kompletno opremljeni, osim materijalom i spravama i stručnim dijelom. Veselim se da će naša djeca imati priliku boraviti u ovoj sobi, poboljšati njihov napredak unutar osnovnog obrazovanja. Nadamo se da nećemo stati na ovome. Lapadska škola je za sada jedina sa snoezelen sobom, ali ne znači da će i dalje ostati jedina – rekla je Klarić Ivančić.

Podsjetimo, sredstva za opremanje snoezelen sobe prikupila su se zahvaljujući donaciji Rotary kluba Dubrovnik i Rotary Satellite kluba Dubrovnik Jug i to donacijskim koncertom dubrovačkog benda Silente i akcijom Online za pravu stvar krajem prošle godine.

Pročitajte još

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović