Aktualno

Na maske ćemo se naviknuti, ali na kazne ne. Nečuveno je da mi plaćamo ako ih gost neće nositi

sljivic tomas skalin pantarul

Nacionalni stožer civilne zaštite proteklog je ponedjeljka donio nove epidemiološke mjere za sprječavanje pandemije koronavirusa čime su, među ostalim, maske postale obvezne u svim zatvorenim prostorima u kojima nije moguća propisana socijalna distanca od dva i pol metra. Maske tako moraju nositi gosti u ugostiteljskim objektima osim dok sjede na svojim mjestima, zaposlenici u poslovnim uredima i vjernici za vrijeme mise na zatvorenom. Što se tiče javnih okupljanja na kojima se očekuje više od 50 ljudi, a koja nisu obuhvaćena posebnim preporukama Zavoda za javno zdravstvo, organizatori su obvezni najkasnije pet dana prije održavanja zatražiti elektroničkim putem dopuštenje županijskog stožera i oni će odluku donijeti 48 sati prije sukladno epidemiološkoj slici.

Nakon sastanka stožera s ugostiteljima, razgovaralo se i o nizu novih mjera za ovu struku. Tako bi po svoj prilici svakih 50 osoba u ugostiteljskim objektima trebao paziti po jedan ‘COVID redar’. Broj osoba ovisit će o broju kvadrata objekta, tako da na svaka četiri četvorna metra dolazi po jedan gost. Fizički razmak između stolova treba biti tri metra. HZJZ preporučuje također ugostiteljima i online rezervacije te evidenciju gostiju u restoranima, ali ne i u kafićima. Nove mjere stožera utjecat će na obavljanje uredskih poslova, na rad teretana, vjerskih objekata, ali svakako i ugostitelja.

Što su nam sve o novim mjerama prokomentirali vlasnica knjigovodstvenog servisa Skalin Petrica Šanje, vlasnik Fitness studija Dynamic Renato Tomaš, mokoški župnik don Marinko Šljivić i vlasnik restorana Pantarul Milan Vasić pročitajte u tiskanom izdanju DuLista. Čekamo vas na kioscima!

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist