Politika

MOSTOVCI U DUBROVNIKU ‘Nismo spremni na nikakvu političku trgovinu’

most kristic2

S četiri kraja Hrvatske krenuli smo s kampanjom. Izuzetna mi je čast biti predstavnik KLGB Srđ je Grad na platformi Mosta u 10. izbornoj jedinici. Lijepo je biti među ljudima koji su se dokazali u borbi za javni interes. I dalje ćemo zagovarati borbu za lokalne probleme – izjavio je kandidat Mosta u X izbornoj jedinici Maro Kristić na današnjoj konferenciji za medije pred zgradom bivše Dubrovačke banke.

-Simbolički se nalazimo pred zgradom bivše Dubrovačke banke, koja je nažalost sramotno izgubljena. Zagovaramo očuvanje strateških interesa. Da je prije 25 godina postojala KLGB Srđ je naš ili MOST sigurno bi Hrvatska danas bila puno bogatija – rekao je Kristić.

-Mnogi nas prozivaju kočničarima investicija. Upravo suprotno, zalažemo se za zdrave i transparentne investicije, a da upravljanje ključnim resursima ostane u rukama hrvatskih građana. Kako po pitanju terminala u Gružu, tako i apartmanizacije Srđa. Želimo da se taj projekt vrati u zakonske gabarite pa neka ide dalje – dodao je Kristić, istaknuvši kako je najbolje pozicionirani Dubrovčanin od svih lista koje će imati zastupnike u Saboru. Pozvao je biračima da im daju svoje povjerenje, jer Most ‘nije spreman na nikakvu političku trgovinu i fotelje’.

-Hvala Mostu na povjerenju. U meni su prepoznali čovjeka koji se uvijek našao tamo gdje treba. Naime, 1991. godine odazvao sam se obrani suvereniteta države u Domovinskom ratu, a kasnije godinama bio sam aktivist u Splitu. Ako budem izabran misija će mi biti potaknuti ljude da izađu na izbore. Sabor tu treba imati proaktivniju ulogu, jer se većim odazivom povećava legitimitet zastupnika – istaknuo je kandidat Mosta Zdenko Omrčen iz Splita.

-Pokazali smo da ne samo štitimo nacionalne, već i interese juga. Kristić je u kratkom vremenu pokazao da je bio pravi zastupnik hrvatskog juga, a nadam se da će to nastaviti. Most u nikojem slučaju nije iznevjerio povjerenje birača. Pokušalo nas se diskreditirati pričom o javnobilježničkoj izjavi, ali ako se ona dobro pročita i ako se vidi što se događalo u ovom razdoblju, vidjet će se da se to nije dogodilo. Izjavu treba promatrati u kontekstu stanja prije izbora, gdje se govorilo o dva kandidata za premijera, Milanovića i Karamarka. Nama su predviđali četiri mandata pa je bilo pitanje kome ćemo se prikloniti. Potpisali smo izjavu da nikome ne damo bjanko potporu, tj. da naše ruke neće omogućiti njima dvojici da preuzmu sve uzde u državi. To se nije dogodilo, a premijer je postao nestranački čovjek, koji nažalost po HDZ nije bio na daljinski upravljač Karamarka. Pokušao je raditi u interesu Hrvatske, a ne slušati stranačku oligarhiju. To nije njima odgovaralo i nakon samo šest mjeseci Vlada je srušena. Mostovi zastupnici pokazali su da su časni ljudi koji imaju svoj obraz. Nisu željeli sudjelovati u preslagivanju, već su htjeli štititi nacionalne interese te podignuti etičke standarde u politici. Zbog toga je na kraju došlo do pada hrvatske vlade, što je jedinstven slučaj u povijesti samostalne Hrvatske. Pokazali smo time da su promjene već započele, a ako nam građani daju još veće povjerenje mi ćemo ga opravdati – izjavio je tajnik Mosta Nikola Grmoja.

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist