Politika

MOST OBJAVIO Petrov i Karamarko sastaju se u Šibeniku

bozo petrov predavanje 1111141

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov sastat će se u petak u 15 sati s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom u sjedištu HDZ- a u Šibeniku, izvijestio je Most na svojoj facebook stranici.

 Podsjetimo, nakon neuspjelog pokušaja konstituiranja Sabora u četvrtak, Most nezavisnih lista pozvao je u čelnike koalicije Hrvatska raste i Domoljubne koalicije na zajednički sastanak u ponedjeljak u podne, poručivši da će, u slučaju odaziva samo jedne strane, nastaviti razgovore  o formiranju reformske Vlade samo s tom stranom. HDZ je prije dogovaranja sastanka s Mostom, poručivao da najprije mora obaviti konzultacije sa stranačkim partnerima, dok se SDP, odnosno njihova koalicija Hrvatska raste, odmah odazvao sastanku.

Most u svom priopćenju također ističe da će, u slučaju da dođe do novih izbora, odgovornost biti isključivo na SDP- u i HDZ- u, s obzirom da prvi pokušaj konstituiranja novog saziva Sabora, nije uspio zbog izostanka koncenzusa oko imenovanja predsjednika Sabora.

Za predsjednika Sabora u četvrtak je predložen samo jedan kandidat, MOST- ov Robert Podolnjak, kojega je predložilo 55 kandidata, uglavnom iz redova SDP- a. Nakon što ga HDZ nije podržao, Podolnjak je odbio kandidaturu, a sjednica Sabora je prekinuta. Sljedeći potez je na predsjednici, koja će, nakon što obavi konzultacije sa strankama, odrediti novi datum kada će Sabor ponovno zasjedati. Naravno, ukoliko u međuvremenu ne padne dogovor o suradnji između tri stranke sa najvećim brojem osvojenih mandata.

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist