Županija

‘MORE PRIJATELJSTVA’ Mladi ljubitelji robotike iz Vukovara posjetili Dubrovnik

More prijateljstva robotika

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo pozdravila je danas na svečanom prijemu učenike iz Vukovarsko-srijemske županije koji u sklopu programa „More prijateljstva“ četvrtu godinu za redom borave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Učenici su ove godine iskazali želju za učenjem robotike, što im je omogućeno tijekom boravka u Gradu. Hrvatska robotička reprezentacija, uz australsku robotičku reprezentaciju učit će djecu programiranju, te složenoj izradi robo-nogometaša. Obje reprezentacije dolaze u Dubrovnik po završetku Svjetskog natjecanja u robotici u Leipzegu na kojem su ostvarile iznimne uspjehe.

Pročelinica Hladilo pozdravila je sve učenike i njihove profesore te čestitala mladim robotičarima na osvojenim medaljama na Svjetskom prvenstvu. Zaželjela je svima ugodan boravak u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja je prije punih dvadeset godina potpisala ugovor o suradnji s Vukovarsko srijemskom županijom što je dovelo do ostvarivanja ovog i sličnih projekata.

Program radionica za djecu Vukovarsko-srijemske županije osmišljen je uz stručnu pomoć voditelja Hrvatske robotičke reprezentacije Ivice Kolarića i uz inicijativu i podršku hrvatskog veleposlanika u Australiji Damira Kušena, koji se također obratio nazočnima na prijemu. Radionice prati i delegacija Canberra Grammar School (Odjel za nove tehnologije i inovacije) te profesor Peter Crane iz škole St. Francis Xavier.

Projekt je pod pokroviteljstvom Županije i Grada, Zajednice tehničke kulture Županije i Grada, Caritasa dubrovačke biskupije i Biskupijskog sjemeništa. Učenicima je tijekom boravka u Dubrovniku osiguran besplatan prijevoz, smještaj, hrana te različite aktivnosti.

Pročitajte još

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist

Općina Konavle nastavlja sufinancirati pokaze za učenike i studente tijekom ljeta

Dulist