Grad

MODERNIZACIJA ‘Umukle’ dubrovačke sirene ipak će dobiti zvuk

sirena

Nakon što su sredinom studenog sirene za uzbunu u Dubrovniku ‘šutjele’ umjesto da se oglase u znak žalosti zbog masakra u Parizu, izgleda da bi se nakon više od četiri mjeseca ipak trebale osposobiti.

Naime, sirenama za uzbunu upravlja Državna uprava za zaštitu i spašavanje, a razlog njihovog tadašnjeg neoglašavanja bio je kvar na centralnom upravljačkom ormariću. ‘Krivac’ za taj kvar bio je udar groma, a tada su iz DUZS-a najavili kako se njegov popravak tek čeka, jer je to odgovornost njihovog središnjeg ureda.

Danas je konačno iz gradske uprave stigla i najava kako bi se problem trebao riješiti modernizacijom i rekonstrukcijom sustava. To podrazumijeva zamjenu pneumatskih sirena elektroničkim sirenama i nabavu novog modernog sustava za upravljanje sirenama, a za što je potrebno osigurati oko 450.000 kuna.

– Grad Dubrovnik spreman je iz svog Proračuna izdvojiti oko 300.000 kuna kako bi pomogao Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje u realizaciji ovog projekta – kazao je na sastanku s predstavnicima DUZS-a gradonačelnik Andro Vlahušić, dok je ravnatelj DUZS-a Jadran Perinić izjavio kako je ‘uspostava novog sustava za uzbunjivanje u Dubrovniku jedan je od prioriteta DZUS’.

Živi bili pa vidjeli. Ili bolje reći – čuli!

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist