DuList IN

MLADI ZA MLADE Pub kviz i koncert benda ‘Teška vremena’ u Orlandu

lokrum 2 naslovna

Bogati program obilježavanja Međunarodnog dana mladih, koji je započeo 12. kolovoza, završava se večeras u Klubu mladih Orlando, gdje će se održati pub kviz i koncert glazbenog sastava ‘Teška vremena’.
Pod geslom ‘Mladi za mlade’ proteklih tjedan dana na više gradskih lokacija odvijala su se reznovrsna događanja. Tako je poznati dubrovački bend ‘Gruhak’ na Lokrumu snimio nekoliko spotova, koji će se koristiti i za promociju Rezervata Lokrum i Grada. Spotove su snimali i mladi perspektivni glazbenici okupljeni u sastavu ‘Rock Palace’. Bilo je tu i više druženja uz pub kvizove, kao i predstavljanja programa za mlade i s mladima koje su upriličili predstavnici udruga i organizacija mladih.
Programu se pridružio i Klub mladih Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, koji je organizirao i dodjelu priznanja najuspješnijim mladim članovima.
Održan je i stručni skup na kojem su sudjelovale udruge, ustanove i organizacije koje se bave politikama za mlade. U sklopu njega predstavnici Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić i Marko Grgurević su sudionike upoznali s nakanama Grada Dubrovnika da se programi i projekti za mlade sufinanciraju kroz trogodišnje javne pozive. Time bi se, uz osiguranje prostornih preduvjeta, trebali stvoriti uvjeti za stablilnije djelovanje udruga i ostvarenje njihovih programa. Najavljen je i početak izrade novog strateškog dokumenta za mlade uz aktivno sudjelovanje svih dionika politika za mlade i Savjeta mladih Grada Dubrovnika.
Program je organizirao Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, uz financijsku podršku Grada Dubrovnika.

 

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Tko je uživao na domjenku nakon ‘Ekvinocija’?

Dulist

Tanja Matić Jovanović provodi godišnji odmor u rodnom Dubrovniku

Dulist

PIŠE PAVO JANČIĆ ‘Sunčanje na Mjesecu ili kaj je to Jupa?’

Dulist