Zanimljivosti

Mladi pituravali i čistili Eko park i igralište

ekoaktivnost mladi01

Jučer ujutro su mladi ekolozi Eko-Omblići i Zeleno Sunce Rijeke dubrovačke aktivnim radom, pituravanjem Eko parka Ombla i obližnjeg dječjeg igrališta Tratinčica u Mokošici obilježili Dan tjelesne aktivnosti i Dane Europe.

– A dan je bio sunčan, topao, kao stvoren za ekoaktivnosti u debeloj hladovini mediteranskih stabala koje su proteklih 24 godine posadili ekoaktivisti Omble i Eko-Omblića. Od svih ekoaktivnosti, našim mladim zaljubljenicama prirode najdraže je pituravati uz njihove obavezne eko poruke kao što su „Obožavam Prirodu!“, ,Eko ja, eko ti, za Prirodu smo mi -Eko-Omblići“, „Volite Prirodu“, „Smeće bacaj u kantu za otpatke, ali prije recikliraj!“. Dok su jedni zalijevali cvijeće u Eko parku, drugi su pituravali i crtali po zidovima dječjeg igrališta „Tratinčica“. Bilo ih je lijepo vidjeti vesele i razdragane. Uz ovo korisnu eko-tjelesnu aktivnost, mladi ekolozi su naučili što je to biovrt, održivi razvoj i permakultura – piše voditeljica Jadranka Šimunović.

Nakon rada, malom likovnom radionicom pod nazivom  „Europa ,to smo mi!“ završila je ova ekoakcija pod nazivom „Svi za čistiju Planetu!“
 
 

Pročitajte još

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1687. Umro vjerski pisac i pjesnik Bernard Đurđević

Dulist

Korisni savjeti veterinarke Sunčice Oštrić: Kako pomoći psima tijekom vrućina!?

Maris Guca