Kultura

MJESEC HRVATSKE KNJIGE Stonjanima predstavljena ‘Glad’ Milane Vlaović

vlaovic ston 3

Poznata spisateljica Milana Vlaović u subotu 5. studenog u Mjesnoj knjižnici Ston predstavila je najnoviji roman Glad.

Milana Vlaović rođena je u Metkoviću, a diplomirala na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Po povratku iz inozemstva u Zagrebu nastavlja s novinarskim radom, piše stihove i glazbu i vrlo čitane romane. Osim najnovijeg romana ‘Glad’ objavila je i romane ‘Blato’ i ‘Bomboni od meda’ te knjigu priča ‘Rašeljka i druge žene’. Osim što je članica Hrvatskog društva pisaca, članica je i Društva skladatelja.

U najnovijem romanu do izražaja dolazi njeno poznavanje ljudske psihe koje je rezultat završene edukacije iz integrativne psihoterapije. Roman Glad možda počinje kao sapunica, no prema kraju raskrinkava obiteljsko nasilje, licemjerje, rasizam i patološki narcizam te toliko prisutnu emocionalnu glad.

Na samom početku večeri sve prisutne pozdravila je voditeljica knjižnice Sandra Vuletić, istaknuvši da je povod poziva autorici veliki interes koji je pobudila svojim dosadašnjim knjigama kod stonske publike.

U prepunoj knjižnici i ugodnoj atmosferi razgovor s autoricom vodila je Marina Asturić, koja je dala kratki osvrt na knjigu. Između ostalog istaknula je da ‘roman Milane Vlaović jednostavnim naslovom kompleksnog značenja seže u dubinu iskonske potrebe za dokazivanjem, uspjehom i ljubavlju, stavkama čija se vrijednost propitkuje isprepletenim čežnjama i nikad priznatim patnjama utjelovljenim u glavnom ženskom liku, ljepotici, ženi i majci Izabeli’.

Na kraju večeri druženje s autoricom je nastavljeno uz prigodni domjenak.

Tekst i foto: Knjižnica Ston

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist