Kultura

MJESEC HRVATSKE KNJIGE Slanjanke najbolje u čitanju naglas

citanje naglas knjiznica 5

Županijsko natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole održano je u četvrtak, 3. studenoga, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Na natjecanju je nastupilo 13 učenika iz osam osnovnih škola od Grude do Janjine, a natjecatelji su bili raspodijeljeni u dvije uzrastne kategorije, od 3. do 5. te od 6. do 8. razreda.

Najuspješnija u mlađoj kategoriji bila je učenica 4. razreda Mate Majdandžić, dok je u starijoj kategoriji prvo mjesto osvojila učenica 8. razreda Karmen Knežić. Obje pobjednice dolaze iz Osnovne škole Slano te će zajedno s mentoricom Teom Kompar Jerković predstavljati Dubrovačko – neretvansku županiju na Nacionalnom natjecanju u čitanju naglas, koje se će se održati u Sisku, 17. i 18. studenoga.

O najuspješnijim čitačima naglas odlučivali su: umirovljena profesorica hrvatskoga jezika Anka Jelić Kovačić, profesorica hrvatskoga jezika i članica Kazališne družine Kolarin Tajana Martić te glumica Jasna Jukić. Osim jasnoće i razgovjetnosti čitanja ocjenjivala se kreativnost uvodnog dijela, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu te sveukupni dojam.

Već četvrtu godinu za redom u okviru programa Mjeseca hrvatske knjige Odjel za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad i organizatorica natjecanja knjižničarka Zlatka Mustahinić priređuju županijsko natjecanje u sklopu nacionalne akcije Natjecanja u čitanju naglas čiji su inicijatori Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež i Narodna knjižnica i čitaonica ‘Vlado Gotovac’ Sisak.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist