Aktualno

Mišić: “Želimo pravedan kredit!”

franak (4)

Udruga Franak održala je konferenciju za medije povodom osnivanja podružnice u Dubrovačko – neretvanskoj županiji. Tim povodom, koordinator udruge, Marko Mišić, naglasio je kako je cilj osnivanja bolje informiranje javnosti o djelovanju udruge te želja za proširenjem članstva.

– Prisiljeni smo djelovati i izvještavati javnost o posljedicama krajnje nekorektnog i lihvarskog ponašanja banaka. Svjedoci smo enormnih povećanja iznosa otplatnih anuiteta u kunama, vezanih uz tečaj kune prema CHF, kao i povećanja dugovanja po osnoci glavnice kredita vezanih uz tečaj CHF. Nećemo odustati od naše borbe za pravedan kredit. Kad su se krediti plasirali, bila je drukčija vlast nego sada, a tadašnja oporba je šutala, što je dokaz kakav je bankarski lobi – istaknuo je Mišić.

Udruga poziva sve korisnike kredita, posebno one s valutnom klauzulom švicarski franak, da im se pridruže u borbi protiv banaka te da se učlane u udrugu. također, Mišić je napomenuo kako će se s nemogućnošću otplate kredita suočiti i građani koji štede u eurima, te kako uslijed pritiska banaka HNB neće moći držati tečaj 7,5 kuna – euro.

Moto Udruge je "Želimo pravedan kredit", a time pozivaju sve korisnike kredita u Županiji da im se pridruže.
– Naša moneta je kuna i u njoj bi trebali imati kredite – istaknuo je Mišić. Naglasio je još i kako Udruga Franak radi stvari koje su trebale napraviti Vlada i Hrvatska Narodna Banka.

– Što se tiče Dubrovačko – neretvanske županije, u udruzi je 120 aktivnih volontera. A nažalost, ne znamo koliko ljudi unutar Županije ima kredit u francima, jer nam je HNB ustupila samo podatke za cijelu državu, tako da točan podatak nemamo – zaključio je Mišić.
 

Pročitajte još

[FOTO] Zakrčio promet da bi iskrcao turiste

Dulist

Vlada uvodi porez na nekretnine, a navodno će se povećati i plaće

Dulist

NOVA PRAVILA ZA KRATKOROČNI NAJAM Pogoduje se krupnom kapitalu na uštrb ‘malog’ čovjeka?!

Ivana Mijić Vulinović