Aktualno

Mirna, Kristina i Jelica pozivaju na slatke radionice u Lazaretima!

grad lazareti kase01

DEŠA za svoje sugrađane priprema zanimljive dane od 11. do 13. prosinca ispunjene slatkim radionicama u Lazaretima. Sugrađani i posjetitelji Grada mogu sudjelovati na gastro radionicama s mirisima Božića na koje će ove godine doputovati okusi drugih zemalja. U nekima će probati nove okuse, a neke će sljubiti s našim lokalnim mirodijama. Bit će to prilika da i veliki i mali nauče praviti božićne delicije uz stručnu pomoć vrijednih voditeljica radionica. Sudjelovanje je besplatno, uz prethodnu rezervaciju na broj telefona 311-625.

Ponedjeljak 11.12.
17:00 – 19:00 h Speculas keksići i božićni čaj – Mirna Sentić
Svratite na čajanku uz Mirnine speculas keksiće! Ovoga Božića inspirirani danskim klasikom donosimo dubrovačku verziju ovih slavnih keksića. Onaj tko voli aromatično, hruskavo i efekt iznenađenja kod kušanja, neka nam se pridruži u 17 sati u Dešinoj kuhinji.

Utorak 12.12.
17:00 – 19:00 h Soufflé od pistacije i bijele čokolade – Kristina Čorak
Kike, ovogodišnja MasterChefica, razveselit će nas ove godine radionicom soufflé-a donoseći dašak Francuske i Italije. Soufflé je francuska delicija koja u hrvatskome prijevodu znači nabujati, odnosno napuhati se, a opisuje sam proces spravljanja jela. Međutim, koliko god ovo jelo zvuči jednostavno, čak i iskusni kuhari ne uspijevaju u spravljanju souffléa svaki put.
Pistacije su slastičarski hit zadnjih par godina a u Europi se najviše pistacija uzgaja u Italiji, uglavnom Siciliji u blizini vulkana Etne. Veselimo se ovoj erupciji okusa!

Srijeda 13.12.
17:00 – 19:00 h Dobra večer, mi kucamo, tart smo došli da probamo! – Jelica Boto
Francuski klasik na dubrovački božićni način? Može! Ukoliko ste voljni naučiti pripremati jednu od najpoznatijih francuskih slastica ali s mirisima i okusima dubrovačke tradicije i zimskog festivala, Deša je pravo mjesto za Vas! U dubrovačkoj povijesti tradicionalno se jelka kitila korama kanjele, kolendarima su se regalavale naranče a kućom se širio miris klinčića. Danas tradiciju okupanu ovim mirisima i okusima skupa s onima kuhanog vina, pretvaramo u desert vrijedan božićne trpeze. Grožđice a nisu u priklama, kuhano vino u kremi a vina nigdje, infuzija u kolaču a ne u bolnici? Da, moguće je! Uz prošlogodišnju kandidatkinju hrvatske inačice najpoznatijeg kulinarskog showa na svijetu – MasterChefa, kuharicu i gastrokolumnisticu, Jelicu Boto naučite i uvjerite se da na najveseliji blagdan možete postati slatki čarobnjaci koji će ovim dekadentnim desertom impresionirati svoju obitelj i najdraže osobe uz okuse i mirise dubrovačke tradicije. Datum? 13. 12. 2023. Gdje? Deša Ure? 17 – 19.

 

Pročitajte još

Na maturi palo 500 učenika manje nego lani, ali jedan predmet nije prošlo njih čak 70 posto!

Dulist

Zračna luka Ruđera Boškovića nabavlja košulje vrijedne 100 tisuća eura

Dulist

KIŠA CIJELU NOĆ Dubrovnik u crvenom, očekuje se i olujno jugo, poplave, grmljavine

Dulist