Grad

Mirić: Preslagujemo i vraćamo kamene ploče!

Radovi iza Minčete

Zabrinuti sugrađani upozorili su nas ovog ponedjeljka kako su se počele iskopavati kamene ploče u Ulici iza Grada. Izrazili su zabrinutost mogućnošću da se one zamijene kockastima koje su postavljene ispred Suda.

– U nedjelju popodne počeli su iskopavat kameni pločnik Iza Grada. Bojim se da su ga odlučili mjenjat onim užasnim kockastim pločama kao ispred Suda. Ne mogu ih zamislit u odnosu na Minčetu i kamene zidine. Iskustvo me uči da se radi petkom popodne i subotom (kad nemaš koga zvat) ono što ne treba – upit je naše zabrinute sugrađanke vezano za radove na nogostupu u Ulici iza Grada. Što se radi pitali smo pročelnika Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne projekte Dina Mirića.
– To je dezinformacija. Nećemo na tom dijelu dobiti moderne nogostupe. Naime, u dogovoru s konzervatorima dižemo i preslagujemo postojeće kamene ploče koje ćemo vratiti nazad. Kamen je predložen konzervatorima i oni su ga prihvatili. Također, mijenjamo onaj dio koji je bio betonski. On će od sada biti kameni – naglasio je Mirić poručivši:’Kamen će biti i dalje’

 

 

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist