Grad

Ministarstvo zabranilo izgradnju Vlahušićevog ‘prikladnog azila’ na Žarkovici

stacionar azil006

Ministarstvo kulture obustavilo je radove na izgradnji novog azila na Žarkovici.  Naime, kako se navodi u rješenju planirana izgradnja azila za napuštene životinje na Žarkovici nalazi se u “vizuri zaštićene Povijesne jezgre Dubrovnika upisane u Registar kulturnih dobara Dubrovnika”. Iz Ministarstva ističu kako je UNESCO u svome izvješću o Dubrovniku također zahtijevao da sva gradnja koja je vidljiva iz povijesne jezgre ne smije biti na padinama i platiou Srđa.
– Konzervatorski odjel u Dubrovniku odbio je zahtjev podnositelju zahtjeva Gradu Dubrovniku Upravnom odjelu za promet stanogradnju i razvojne projekte, za izdavanje Potvrde glavnog projekta za izgradnju skloništa za životinje – Žarkovica na čest. zem. 1882/2 k.o. Dubrovnik, od 3. svibnja 2016. godine- istaknuli su iz Ministarstva kulture.

Podsjetimo, Vlahušić je u izgradnju azila krenuo nakon neuspjelih noćnih krađa pasa krajem prosinca prošle godine, a novi azil, od cca 5 tisuća metara četvornih trebao je imati kapacitet od 120 pasa, odnosno više nego dvostruko manje nego što se trenutno nalazi u azilu.

Izgradnja novog azila preko puta postojećeg je tako ispala vrlo skupa šala gradonačelnika Vlahušića kojeg ne brine što je zbog njegove taštine u vjetar otišlo više od pola milijuna kuna, a samo za prvu fazu osigurano je 1.7 milijuna kuna. Vrijedi napomenuti kako gradonačelnik Vlahušić također uporno ignorira informacije o postojanju privatnih donatora koji žele platiti izgradnju azila pod uvjetom da ga nastavi voditi Društvo za zaštitu životinja, koje to uostalom većinom volonterski radi posljednjih 16 godina.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist