Županija

MINISTAR BUTKOVIĆ NAJAVIO Jadrolinija raspisuje natječaj, stiže zamjena za legendarnu Postiru

kalamota postira100

Tijekom svog posjeta Dubrovačko-neretvanskog županiji povodom svečanosti otvorenja rekonstruirane luke u naselju Donje Čelo na otoku Koločepu i spajanja posljednjeg segmenta mosta Ston, ministar Oleg Butković osvrnuo se i na ‘bolnu točku’ stanovnika Elafita – Postiru, odnosno njenu zamjenu.

– Vjerujem da će ova rekonstruirana riva donijeti ljudima veselje, radost, ali i omogućiti to da se linija koja ide ovim krajem, Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik, unaprijedi. U tom smislu nećemo i nismo završili posao jer linija će ići u nabavku novog broda. Dugo to najavljujemo. Osigurali smo sredstva iz Nacionalnog programa za oporavak i otpornost, oko 300 milijuna kuna za nabavku novih brodova i Jadrolinija će ove godine krenuti u nabavku, odnosno raspisati Natječaj za brodove. Jedan od tih brodova bit će i zamjena za legendarnu Postiru o kojoj dugo govorimo. Ova godina označit će i početak gradnje tri nova broda, a jedan od njih svakako bi bio namijenjen za Elafite. Hvala svima onima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta, a mi nastavljamo dalje, diljem obale – zaključio je Butković.

Ministar Butković danas će u podne sa suradnicima obići gradilište mosta Ston na Pelješcu povodom spajanja posljednjeg segmenta mosta.

Pročitajte još

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist