Kultura

MIHAELA ČULJAK Bila sam iznimno dirnuta kad mi je gospar Đelo rekao da će mi napisati koncert!

GUDACI KNEZEV 2018 12 1

Velika mi je čast i zadovoljstvo biti čelistica kojoj je gospar Đelo Jusić posvetio koncert za violončelo i orkestar. Naime, od mog prvog koncerta u funkciji vođe violončela Dubrovačkog simfonijskog orkestra, gospar Đelo je pozitivno komentirao moj način sviranja i tako je započela naša suradnja. Bila sam iznimno dirnuta kad mi je gospar Đelo rekao da će mi napisati koncert, a još više uzbuđena kad sam ga i prvi put čula – rekla nam je Mihaela Čuljak, prva čelistica Dubrovačkog simfonijskog orkestra, ususret večerašnjem koncertu.

Naime, Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem Marca Taduea i dubrovačka čelistica Mihaela Čuljak večeras će građanima pružiti jedinstveni glazbeni događaj, praizvedbu Koncerta za violončelo i orkestar Đela Jusića, s početkom u 21 sat u Dvoru.

– Član sam Orkestra dvije godine i primjećujem veliki napredak u svim segmentima, čak u mom kratkom stažu. Kolege su jako otvorene prema novim idejama, a istovremeno podrška u poslovnom i u privatnom životu. Osim ugodne domaće atmosfere, često nam dolaze u goste inozemni solisti i dirigenti koji unose novu svježinu u Orkestar – napomenut će nam Mihaela, kojoj je osobni napredak uvijek bio životni moto.

– Za vrijeme proba ili samostalnih priprema, uvijek sebi zadajem nove ciljeve. To je za mene jako uzbudljiv te važan proces. Suradnja s maestrom Marcom Tardueom je iznimno ugodna i produktivna. Maestro je jako dobar partner za nove izazove i pronalazi razne načine za izražavanje kreativnih ideja – istaknula je pak Mihaela o suradnjis velikim maestrom.
– Budući da je ovaj koncert moj prvi solo koncert sa orkestrom, te prva solo suradnja s mo Marcom Tardueom, moram reći da mi je ovo dosada najuzbudljivija suradnja. Uz to, imam veliko poštovanje prema gosparu Đelu te sreću sviranja s dragim kolegama, tako da ne mogu zamisliti bolju kombinaciju za odličnu suradnju. Jako sam ponosna da ću izvesti djelo dubrovačkog skladatelja sa Dubrovačkim simfonijskim orkestrom; to za mene nije mala stvar – zaključuje Mihaela, za koju ne sumnjamo da će još jednom očarati publiku.

MNJ

Pročitajte još

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist