Zanimljivosti

MI SMO PRVACI Mladost iz dubrovačkih učeničkih domova uspješna na Domijadi!

domijada 2

Nakon dvogodišnje pauze zbog COVID-a, upravo na dan kada su konačno popustile sve ‘korona’ mjere, prošle subote u Splitu je na radost svih sudionika održan prvi dio učenicima omiljene Domijade – sportski susret učeničkih domova regije Dalmacija, ukupno devet domova, od kojih tri iz Dubrovnika! A na tom sportskom dijelu Domijade učenice i posebno učenici dubrovačkih učeničkih domova bili su izuzetno uspješni.

Muški učenički dom nastupio je u stolnom tenisu, pod vodstvom odgajatelja Ivice Hajdića zaigrali su Damir Levanat i Ivan Opačak, zatim šahisti sa svojim voditeljem odgajateljem Nikšom Ivankovićem, koji su osvojili prvo mjesto i plasirali se na Državnu domijadu nastupivši u sastavu Stijepo Ivanišević, Kristijan Šabić, Duje Družijanić i Stipe Šestanović.

domijada 1

Vrhunac je ipak bio u najpopularnijem sportu, nogometu, pod trenerskom palicom odgajatelja Maria Maslaća i u sastavu Josip Šutalo, Ivan Daničič-Kačić, Roko Ožić-Bašić, Mihael Mihočević, BaldoButirić, Antonio Dužević i Antonio Lujo ekipa Muškog učeničkog doma osvojili je prvo mjesto i naravno – plasman na Državnu domijadu.

domijada 4

Učenice Učeničkog doma Paola di Rossa nastupile su s odbojkaškom ekipom koju je vodila Marina Radić i zauzele drugo mjesto, a učenici Učeničkog doma s Pila nastupile su s dvije stolnoteniske ekipe, koje je vodila odgajateljica Marijana Varezić. Mladići su ostavili dobar dojam, ali djevojke su sve oduševile, te su u ekipi Lucija Daničić – Kačić i Lana Bazdan osvojile prvo mjesto, uz podatak kako je upravo njihova Lucija izabrana za najbolju igračicu turnira!

domijada 5

Nastavak Domijade, onaj ‘kulturno – umjetnički’ dio je u subotu 30. travnja, ponovno je u Splitu, gdje se također očekuju novi uspjesi učenika dubrovačkih domova, a nakon toga, svi pobjednici regije Dalmacija odlaze na Državnu domijadu, u Rovinj 15. svibnja, od kuda tek čekamo lijepe vijesti!

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1806. U rodnom Dubrovniku umro prosvjetiteljski pisac Tomo Bassegli

Dulist

Goran Milić oduševljen cijenama u kafiću u Slanome

Dulist

KUĆA BUKOVAC Započela Mala kazališna radionica pod vodstvom Nikše Butijera

Dulist