Sport

MEMORIJAL ‘ZLATKO CELENT’ Neptunaši iz Splita sa šest medalja

veslanje 5

Uspješni su bili članovi Veslačkog kluba Neptun na početku nove sezone Kupa Dalmacije.

Na Memorijalu ‘Zlatko Celent’,prvoj od šest ovosezonskih regata održanoj ove subote u Splitu na regatnom polju u Spinutu u organizaciji VK Gusara, Neptunaši su nastupili s ukupno devet posada te doveslali do ukupno šest medalja, od čega jedno zlato, tri srebra te dvije bronce.

Zlatni je bio dvojac na pariće mlađih juniorki Karmen Sindik i Lucija Mazić. Dva srebra osvojio je Toni Crnjak, kao seniorski skifist te u seniorskom dvojcu na pariće s Filipom Šiljegom, a srebrni je bio i mlađe juniorski dvojac na pariće Antonio Štrman i Matija Medi. Bronce su pripale mlađe juniorskom skifistu Roku Muciću te juniorskom dvojcu na pariće toniju Peroviću i Lovro Čondriću.

-Rezultat bi svakako bio još bolji da su išli Pero Kukuljica, Vlaho Đivanović, Luka Grubišić i Mato Tikvica. Međutim, i ovako smo više nego zadovoljni. Curama je ovo bila prva utrka na dva kilometra, isto tako Roku Muciću te Štrmanu i Mediju u dvojcu na pariće. Zatim, zbog lošeg vremena u posljednje vrijeme nismo mogli izlazit na more te odraditi sve što treba uoči nastupa na regati. Uz to u Kupu Dalmacije, za razliku od državnog prvenstva, nema podjele na lake juniore i juniore te je Peroviću i Čondriću, koji su laki juniori, teško bilo veslati protiv 15 do 20 kilograma težih suparnika – rekao je glavni trener Pavo Bečić uz kojeg su s veslačicama i veslačima na prvoj regati Kupa Dalmacije bili još trener Jens Kapor te tajnik Maro Kapović.

Inače, na regati je u pet uzrasnih kategorija nastupilo 330 veslačica i veslača iz jedanaest dalmatinskih klubova te VK Rama iz BiH.

Idući nastup VK Neptun će imati na daljinskoj regati u Zagrebu 17. ožujka, a 24. ožujka održat će se u Šibeniku druga regata Kupa Dalmacije.

Izvor: VK Neptun

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist