Grad

„MEDIJI IZ PRVE RUKE“ Stručno, besplatno i zabavno

mediji seminar 15

„Mediji iz prve ruke“ naziv je studentskog projekta na koji se odazvalo 26 učenika srednje ekonomske i turističke škole te djevojaka iz UD „Paola di Rosa“, a koji je održan na Sveučilišnom kampusu od 22. do 24. svibnja.

Polaznici škole upoznati su s pojmom medija, njihovom ulogom i svrhom u društvu, Zakonom o medijima i pravom na pristup informacijama, etici i etičkim prijeporima u medijima danas te ispravnom pisanju vijesti i izvještaja.

Glavni tajnik Sveučilišta u Dubrovniku Dalibor Ivušić, glavna urednica Dubrovačkog dnevnika Lucija Komaić te autori projekta i studenti Odjela za komunikologiju Klara Špančić i Domagoj Trojanović održali su uvodna predavanja u petak.

Teorijsko predavanje o pisanju vijesti za svaku vrstu medija održao je novinar DuLista Nikša Miletić, a zamjenica glavnog urednika Portala Oko Marija Njavro održala je predavanje o fotonovinarstvu.

U nastavku dana posjetili su multimedijski centar HRT-a Dubrovnik, gdje ih je voditeljica Centra Sandra Lacković pobliže upoznala s radom na televiziji, a na UNIDU radiju sudjelovali su u javljanju uživo i realizaciji programa, voditelji su bili studenti Marijana Matulović i Mislav Ćimić.

U nedjelju su pročelnik Odjela za komunikologiju doc. dr. sc. Đorđe Obradović i Francesca Vlašić održali predavanje o pisanju izvještaja, a Goran Cvjetinović na radionicama praktično je testirao naučena znanja polaznika.

Uz Špančić i Trojanović, projekt je napisala i Paula Ivančić, odobrio Studentski zbor te je bio besplatan za sve polaznike. „Mediji iz prve ruke“ je realiziran u suradnji s udrugom Studentski katolički centar Dubrovnik gdje su logističku podršku pružile koordinatorica projekta Romana Čomić i predsjednica Udruge Martina Barkiđija.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist