Grad

Matušić iz Vodovoda o rekonstrukciji na Lapadskoj obali: ‘Ovo je bio težak zahvat’

Lapadska obala 5

Djelatnici Vodovoda Dubrovnik uspješno su izvršili spajanje novog zasunskog okna na Lapadskoj obali na vodoopskrbnu mrežu grada Dubrovnika. Naime, u sklopu rekonstrukcije Lapadske obale izvršena je rekonstrukcija dotrajalog zasunskog okna na prostoru kod INA-e Orsan, javljaju iz Vodovoda.

-Ovo je bio težak zahvat jer je riječ o iznimno važnom čvorištu pa smo zbog ovih radova morali zatvoriti vodu tom dijelu Lapada. Radilo se u teškim uvjetima s konstantnim prodorima morske vode, ali djelatnici Vodovoda uspješno su savladali i ovaj zadatak. Radovi bili su nužni jer je postojeće zasunsko okno bilo u lošem stanju, a u sklopu rekonstrukcije Lapadske obale obaveza izvođača radova je i postavljanje novog cjevovoda cijelom dužinom zahvata ovog projekta te njegovo spajanje na našu mrežu. Stoga su djelatnici Vodovoda s izvođačima radova surađivali u svim fazama rekonstrukcije ovog vodoopskrbnog čvorišta, koje je već ranije definirano kao jedna od kritičnih točaka – izjavio je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te dodao kako su pripreme za ovaj zahvat trajale neko vrijeme upravo zbog složenosti potrebnih radova.

-U ovom slučaju samo okno izrađeno je ranije i u njega su već tad montirani zasuni, upravo kako bi se što manje ometalo život stanovnika Lapada i skratilo vrijeme bez vode na najmanju moguću mjeru. Stoga je najveći dio posla bio uklanjanje starog okna i iskop nove jame u koju se smjestilo ovo novo, 13 tona teško okno, i to na točnu poziciju kako bi se moglo spojiti na postojeće cjevovode, što su djelatnici Vodovoda odradili usprkos svim problemima s prodorima morske vode – naglasio je Matušić, koji se ujedno zahvalio svim građanima na strpljenju te ispričao zbog neophodnog produljenja radova za dodatna dva sata. Ujedno je i najavio skoro prespajanje postojećih priključaka na novi cjevovod.

Banner 300x250 DU 1

Ova investicija financirana je od strane Grada Dubrovnika kroz projekt rekonstrukcije Lapadske obale, a njenim dovršetkom osigurat će se dugoročna stabilnost opskrbe vodom ovog dijela grada.

Pročitajte još

Zatvara se promet zbog autoslaloma na Mirinovu

Dulist

[FOTO] Obnovljeno je dječje igralište na Batali

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist