Aktualno

MATO FRANKOVIĆ “Zona posebnog prometnog režima je neophodna – dnevno kroz nju prođe 12 500 vozila”

test faza zone posebnog prometnog rezima

Gradonačelnik Dubrovnika, Mato Franković, komentirao je prve rezultate uvođenja Zone posebnog prometnog režima, naglašavajući potrebu za ovim sustavom. Od početka probnog rada, prosječno 12 500 vozila prolazi dnevno kroz ovu zonu, dok je najveći zabilježeni broj vozila u jednom danu iznosio 13 833.

– Gotovo 43% vozila koja prometuju glavnom državnom cestom prolaze jednosmjernom cestom prema Pilama i dalje prema Boninovu. Ovi podaci jasno pokazuju kako je sustav nužan za poboljšanje kvalitete života svih naših sugrađana, posebno onih koji žive u povijesnoj jezgri i njenoj kontaktnoj zoni- , istaknuo je Franković.

Unatoč određenim otporima, gradonačelnik je naglasio kako je cilj sustava smanjenje prometnih gužvi i povećanje sigurnosti te pozvao građane na strpljenje dok se testna faza ne završi.

– Iako se mnogi trude, čak i u ovom trenutku testne faze, zaustaviti na sve moguće načine uspostavljanje ovog sustava jasno je kako je isti nužan i neophodan, a sve kako bi se poboljšala kvaliteta života svim našim sugrađanima posebno onima koji žive u povijesnoj jezgri te njenoj kontaktnoj zoni -, zaključuje Franković.

Pročitajte još

Napustio nas je Nevenko Bilobrk u 96. godini života – legenda dubrovačkog urbanizma

Dulist

Milorad Dodik o HE ‘Dabar’: Taj projekt ništa neće zaustaviti

Dulist

Otvoren stečaj nad Dubrovačkim zalascima sunca

Dulist