Kultura

Martyna Pastuszka i Orkiestra u srijedu u Dvoru

oh orkiestra

Poljski orkestar rane glazbe {oh!} Orkiestra pod vodstvom violinistice Martyne Pastuszke, nastupit će u srijedu, 16. kolovoza, u 21.30 sati u atriju Kneževa dvora.

Predstavit će se djelima koja čine odraz različitih kultura skladatelja Henrya Purcella, Françoisa Couperina, Michela Correttea, Andreasa Antona Schmelzera te Jean-Philippe Rameaua.

Koncert će otvoriti Suitom iz scenske glazbe za djelo Obeščašćena, ili Perzijska princeza engleskog skladatelja Henrya Purcella koji se smatra jednim od najvećih baroknih opernih skladatelja – najavili su organizatori te će uslijediti djela dva francuska skladatelja, prvo Sultanija Françoisa Couperina, a zatim i Koncert Feniks, za četiri bas-viole, violončela, ili fagota Michela Correttea. Sonatu Osmanska opsada Beča 1683. Andreasa Antona Schmelzera koja poziva na borbu za očuvanje europskog identiteta predstavit će iduću, a kao završnu skladbu odsvirat će djelo koje naziv nosi po poznatoj pariškoj kući Opèra-Comique – Koncert Comique br. 25 Les Sauvages et la Furstemberg.

{oh!} Orkiestra osnovan je 2012. godine, a tijekom više od deset godina aktivnog djelovanja kontinuirano se razvija pod vodstvom Martyne Pastuszke, solistice, koncertne majstorice i komorne glazbenice. Sudjelovala je na preko 60 albuma, a neka od njezinih novijih izdanja nominirana su za brojne prestižne nagrade. Orkestar osobito njeguje operni i oratorijski repertoar, a Pastuszka je kao njegova umjetnička voditeljica revitalizirala mnoga zaboravljena barokna djela.

Pročitajte još

IVANA MARIJA VIDOVIĆ Ocjenjivala mlade talente u Italiji

Dulist

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist