Politika

MARKO POTREBICA ‘Beneficije i novac izgubili su samo Vlahušić i Viam!’

hdz potrebica pezo002

Jedini koji su neizglasavanjem proračuna za 2015. godinu izgubili beneficije i novac su gradonačelnik Andro Vlahušić i obiteljska tvrtka Viam – rekao je Marko Potrebica, član predsjedništva GO HDZ-a na konferenciji za medije.

Gradonačelnik se u zadnje vrijeme, nastavio je Potrebica, bacio na čitanje literature pa se pohvalio kako je pročitao knjigu Thomasa Pikettyja ‘Kapital 21. stoljeća’.

– Zanima me što bi Piketty rekao na činjenicu da je tvrtki Viam oprošten višemilijunski dug, te da je njena budućnost direktno vezana za poslovanje s Gradom Dubrovnikom. To sigurno nije u duhu onoga što je Vlahušić pročitao u njegovoj knjizi – govorio Potrebica, osvrnuvši se potom i na Vlahušićevu izjavu kako će se kandidirati na izborima bez obzira na ishod presude u aferi Šipan.

– Uspjeh na izborima HDZ ne temelji na njegovoj pravomoćnoj presudi nego na programu i vizijama koje ćemo ponuditi građanima. Držimo da je relativiziranje presude u društvu, koje se temelji na vladavini prava politički i moralno nezamislivo te je za svaku osudu, jer je gradonačelnik za sad nepravomoćno osuđen za zlouporabu položaja i ovlasti, a želi se ponovno kandidirati za tu istu funkciju. Takva njegova izjava je obrazac ponašanja u svih 5 godina mandata, a koje su obilježili nepoštivanje propisa, zakona i strategija, pogodovanje obiteljskoj tvrtki, zapošljavanje stranačkih i podobnih osoba, donošenje protuzakonitih akata i rješenja. Svaka odluka kojoj se provjeravala zakonitost pala je na višim tijelima – istaknuo je Potrebica.

S druge strane, Blaž Pezo, također član predsjedništva, osvrnuo se na javnu garažu.
– Grad nije bankrotirao zbog pada proračuna niti ga je u bankrot bacio dug javne garaže. Siguran sam da ćemo dug riješiti po preuzimanju odgovornosti za ovaj grad. Pravo je pitanje na koje bivši gradonačelnik Vlahušić ne daje odgovor: je li istina da je bivši gradonačelnik Andro Vlahušić naredio direktoru Sanitata i stranačkom kolegi Valentinu Dujmoviću da u stečajnom postupku Raguse parkinga ne prijavi potraživanja od preko dva milijuna kuna?

Je li u pitanju novi kostur iz ormara HNS-a i sad već bivšeg gradonačelnika? Je li to nova afera, možda i veća od afere Šipan? Građani očekuju odgovore i od Vlahušića i od Dujmovića, a nadam se i od nadležnih državnih institucija – istaknuo je Pezo, dodavši kako padom proračuna grad nije bankrotirao, niti je život stao.

Pročitajte još

Država će podstanarima plaćati dio stanarine?

Dulist

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist