Sport

MARKO KURAJA SELI U KATAR Kad su me pozvali u Umm Salal, rekao sam samo: ‘Naravno!’

Kuraja Marko Katar Square 4

Mladi i talentirani igrač Marko Kuraja napušta MNK Square – Dubrovčani su ovu vijest saznali prije mjesec dana, a 19-godišnji talent odlazi – početkom rujna te će zaigrati za katarski klub Um Salal.

Marko je ‘izvadio’ vizu i idućih osam mjeseci će igrati Katarsku ligu. Katarski klubovi po njihovim propozicijama natjecanja moraju imati u prvom sastavu jednog igrača mlađeg od 21 godine, a Mićo Martić je njihovom treneru Francuzu predložio upravo Marka kao talentiranog i perspektivnog malonogometaša, nedavno nam je kazao Markov otac Ante, i sam ključna figura Squarea (62 utakmice/21 pogodak). Marka smo susreli na kratkoj kavi prije polaska te nam je kazao kako je, ukratko, jako zadovoljan ponudom. Kako se sprema i što ga čeka, otkrio nam je u razgovoru za ovaj broj!
-Prije mjesec dana, mog oca zvao je prijatelj, trener iz Zagreba te pitao za mene. On je u kontaktu s ljudima iz Katara i tako je sve počelo. Preporučio me je treneru, kazao kako sam dobar te me pitao bi li se upuštao u to. Odgovor je bio: ‘Naravno!’ i trenutka nisam razmišljao – kaže Marko, koji nam je kazao i kako nije samo malonogometni talent.

Kad je došlo vrijeme odluke, izabrao sam Square
-Prije Squarea, igrao sam veliki nogomet odmalena te sam se prije dvije, tri godine odlučio za mali nogomet. Kako mi je otac igrao za Square, išao sam ga gledati na sve utakmice te sam sanjao kako ću i ja zaigrati. Kad je došla odluka jedan dan, odlučio sam – Square. Inače igram beka, ali mogu odraditi sve što je potrebno! U Katar idem kao bek – kaže Marko, iskreno dodajući kako ne zna još sve detalje.

-Rekli su mi da dođem početkom devetog i evo kupio sam kartu! Tamo sam do svibnja, te ću potpisati ugovor na jednu sezonu. Ako bude išlo, produžit ću ugovor – kaže, dodavši kako su njegovi Squareovci sretni zbog njega.
Katar je zemlja ‘luda’ za malim nogometom i po tom pitanju su iznimno razvijeni, također smo saznali na druženju s Markom.

-Vole mali nogomet i puno ulažu u njega – kaže Marko, dodavši da ako bude dobar i ako ga zapaze drugi, će vjerojatno iz Umm Salala, inače izvrsnog kluba, ići i dalje, ovisno o ponudama. Naravno, mi mu želimo puno sreće i uspjeha i dalje, a saznali smo i ima li više Hrvata u Kataru:

-I ne baš što se tiče malog nogometa, no ima u drugim sportovima, poput rukometa – zaključuje, a za kraj iskreno priznaje: ‘Nemam curu, a nedostajat će mi mamina kuhinja!’

Pročitajte još

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist