Aktualno

MARIJO BEKIĆ Pune čekaonice idu u prošlost. Stiže nam i novi aparat koji za dva sata detektira niz bolesti

stozer civilna zastita bekic02

Vraćanje rada zdravstvenog sustava u punom opsegu dio je najavljenog popuštanja mjera koji bi se trebao odviti 4. svibnja. Opća bolnica Dubrovnik je od sredine ožujka u posebnom režimu rada, do daljnjeg su bili obustavljeni svi zakazani hladni operativni zahvati, osim onkološke kirurgije, kao i rad svih specijalističkih ambulanti, osim onih hitnih.

Porazgovarali smo stoga s ravnateljem Opće bolnice Dubrovnik doc. prim. dr. sc. Marijom Bekićem o povratku bolnice u puni opseg rada uz ipak promijenjene okolnosti. Međutim, istaknuo je ravnatelj Bekić, do sada Uprava bolnice nije dobila nikakav pismeni naputak Ministarstva zdravstva, niti Nacionalnog stožera civilne zaštite o tome kako će njihov rad biti organiziran nakon 4. svibnja.

— Najavljeno je jedino da se tada vraćamo u ‘normalu’. Pretpostavljam da su detaljni naputci u pripremi. Mi imamo naš plan aktivnosti, ali moramo čekati potvrdu Ministarstva. S obzirom da se s COVID -19 život svima promijenio, tako se promijenilo i funkcioniranje bolnice. Ono što je sigurno jest da više neće biti moguće naručivati veći broj pacijenata u istom trenutku. Pacijenti, a i osoblje neće se moći grupirati u zatvorenom prostoru. Morat će se zadovoljiti uvjeti nošenja maski ili socijalne udaljenosti. Za očekivati je, a mi se za to i pripremamo, da će svi dijagnostički postupci biti u strogo preciziranom vremenu kojeg će se naši djelatnici, ali i pacijenti morati pridržavati – rekao je ravnatelj Bekić.

Civilnu zaštitu na ulazu u bolnicu zamijenit će djelatnici bolnice iz službe za administraciju. Oni će svima koji žele ući mjeriti tjelesnu temperaturu te će osoba tek nakon usmene provjere s određenom ambulantom u koju želi ići, moći ući u bolnicu. Tako će se, naglasio je Bekić, izbjeći veće grupiranje unutar ambulanti.

Cijeli tekst potražite u tiskanom izdanju DuLista od ove srijede.

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist