Grad

Mariji Kolić iz Cavtata psi zaklali 25 kokoši!

marija kolic kokosi023

Devedesetogodišnjoj Mariji Kolić iz Cavtata psi su u zadnjih osam mjeseci zaklali dvadeset i pet kokoši i jednog mačka. Cijeli slučaj prijavila je policiji, no boji se kako bi se to moglo ponoviti.

Ovoj devedesetogodišnjoj starici kokoši su njen život, drži ih od rođenja, a posebno se veseli kada domaća jaja može pokloniti obitelji i prijateljima.

– Svake godine kupim deset do dvadeset kokoši. Svaki put kad mi dođu, kučki ih zakolju. Nedavno mi je nepuča iz Dubrovnika došla i rekla kako mi nema jedne kokoši. Kokoš jednostavno nestane netragom, i nitko ne zna kako je nestala. Onda sam vidjela perje na tlima, a pas je pred mojim očima odnio kokoš. Toliko je spretan da ne možeš ništa učiniti – rekla nam je gospođa Marija dodavši kako joj psi uvijek odnesu po jednu kokoš, a ostale ostave na hrpi. Prvi i drugi put zaklali su po osam kokoši, a posljednji put njih devet.

– Bili su to psi koje je vidjela i jedna susjeda kako prolaze ovim dijelom. Jedan je bio taman, kratke dlake, srednje veličine, vjerojatno nekakav lovački pas. Drugi je bio ‘krem’ boje i duge dlake, nešto niži od prvoga. Ta dva psa često ovuda prolaze i šetaju, no ne znam čiji su. Na ovoj relaciji ljudi imaju pse, koje puštaju, a za ova dva pretpostavljam da su mi zaklali kokoši – dodala je. Te iste pse vidjela je i njezina rodica no ne zna čiji su.

– Ovaj svjetliji je neuredan i nema ogrlicu. Očito je lutalica. Drugi je crn sa smeđom njuškom, ima lijepu ogrlicu, njegovan je i očito ima vlasnika. Viđali su ga ovuda i mislim da bi se sve riješilo kada bi se uhvatio taj crni pas koji ima ogrlicu jer u Veterinarskoj sasvim sigurno moraju znati čiji je – dodala je rodica od gospođe Marije.

Cijeli slučaj prijavljen je policiji koja je sve fotografirala. Iz policije su joj rekli da ako zna čiji su psi neka pokrene privatnu tužbu. No, to je najmanji problem, kaže, jer pitanje je je li slijedeće neko dijete.

– O tim životinjama treba voditi računa jer očito je da su oni naučili klati. S kojim pravom su mi zaklali kokoši? Očito pravom jačega – napomenula je.

Inače, njeno imanje od 4 tisuće kvadrata je ograđeno žicom, a posebno je ogradila 50, 60 kvadrata za kokoši. Psi vjerojatno dođu na smeće, namirišu kokoši, preskoče ogradu i dođu do njih.

Gospođa Marija kokoši drži otkad zna za sebe, a držala ih je i njezina majka. Imala je i kokota, no morala ga se riješiti jer su se susjedi bunili.
– Kad je u Cavtatu bila Margaret Thatcher pitali su je kako je provela noć. A ona je odgovorila ‘Divno. Čula sam pjevca kako pjeva’. Bio je to moj pjevac – istaknula je dodavši:
– Zašto ne mogu imati jednu kokoš? Moje dvorište je moje dvorište. Nikome ne smetaju, one stoje u mene – naglasila je.

– Jako sam zadovoljna kada mogu pokloniti domaće jaje. Dođu mi djeca od sestra i brata i pođu radosna kada pokupe jaja, a sada ne mogu ni to – zaključila je.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist