Aktualno

Mali Lapađani prikupljaju potrepštine za ukrajinske žene i djecu u Međugorju

lapadsko srce ukrajina 00
Osnovna škola Lapad ponovno kreće u humanitarnu akciju. Naime, u nedjelju je autobusom stigla prva grupa od 17 žena i 32 djece u Međugorje iz ratom pogođene Ukrajine.
-Što proživljavaju i kako se osjećaju daleko od doma, nažalost znamo, jer smo isto proživjeli u vrijeme Domovinskog rata – istaknuli su iz škole u objavi na Facebooku.
Planiraju prikupljati hranu (ulje, pasta, brašno, šećer, maslo, kava, čaj, sokovi, mlijeko, riža, pelata, čokolino, kakao, mliječni namazi, slatkiši…) i higijenske potrepštine (šampon za tijelo, kosu, regenerator, sapun, pasta za zube, vlažne maramice, deodorans, krema za ruke, higijenski ulošci, papirnate maramice, labello…) na način da učenici donose pomoć u svoj razred odakle će se na dogovoreni datum sve transportirati za Međugorje.
-Akcija je humanitarnog karaktera i u nju se uključuje tko želi i koliko želi. Roditelji će biti informirani putem svojih predstavnika u Vijeću roditelja. Akcija kreće čim prije u OŠ Lapad, a proširila bi se uključivanjem građana našeg Grada te Caritasa. Pokažimo jer dobro je činiti dobro!

Foto: OŠ Lapad

Pročitajte još

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist