Aktualno

‘MAČAK’ ZAUSTAVIO IZVEDBU HAMLETA ‘Dogodio se stvarni život koji je važniji od predstave’

024 20190728hamlet marko ercegovic

Dubrovačkog glumca Frana Maškovića Mačka nakratko smo ‘omeli’ u popodnevnom odmoru na Lokrumu, a kojeg je u potpunosti zaslužio. Naime, u večernjim satima utorka sa svojom je glumačkom družinom zaredom odigrao dvije izvedbe predstave ‘Hamlet’ na Lovrjencu. Za DuList ističe da mu nije bilo naporno, dapače, rekao je da je bilo ‘predivno i nadnaravno’!

– Ma… Mi glumci smo neka posebna bića i adrenalin nas vozi u takvim situacijama. Stvarno nisam osjetio napor, pogotovo u drugoj predstavi. Po mom skromnom mišljenju, mislim da smo sinoć odigrali dvije najbolje predstave u ovom ciklusu – govori nam Mašković. Posebnu zahvalu poslao je publici koja ih je nosila kroz sve izvedbe.

Inače, usred sinoćnje predstave jednoj je gospođi pozlilo, a Mačak je, vidjevši da joj nije dobro, zaustavio predstavu i odlučio joj pomoći. Ističe, ‘dogodio se stvarni život koji je važniji od bilo kakve predstave’.

–Nečije zdravlje u životu je puno bitnije od predstave. Trebalo joj se pomoći. Vjerujem da bi bilo tko od mojih kolega postupio isto. Došla je sebi, popila malo vode te smo je ispratili. Trebalo nam je malo vremena da uhvatimo istu energiju, ali smo nastavili predstavu najnormalnije. Bilo mi je najbitnije da je gospođi dobro i da je sve prošlo kako treba – rekao je Mačak, inače prvi dubrovački glumac kojem je pripala glavna uloga danskog kraljevića.

Trenutno se opušta, odmara glasnice i priprema se za večerašnju, kako kaže, ‘nažalost – zadnju izvedbu’ koja je na repertoaru u 21.30 sati. Žao mu je što će zadnji put ove sezone zaigrati ulogu danskog kraljevića, no veseli se idućoj, ali i novim predstavama Hamleta na Lovrjencu. ‘Vjerujem da je svima iz ekipe žao jer nećemo odigrati barem još pet komada’, ističe Mašković i dodaje: ‘Večeras opet ‘rokamo’.

Pročitajte još

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist

Iz Valamara reagirali i kategorički odbacili tvrdnje optužbe Udruge Divlja liga

Dulist

PRAVDA ZA KATU I STIPU Prosvjed sutra u 19 i 30 ispred zgrade suda

Dulist