Aktualno

Ma što se to događa u Pilama?

pilee102


U parku na Pilama osvanuli su stolovi, šank i mala kuhinja. Naime, riječ je o projektu koji je u pripremi već godinu i pol dana, a njeov nositelj je Ivan Hladilo. Međutim, reakcije građana su – uglavnom zgražanje!

– Već više godina s Gradom surađujem na Gruškoj noći i sličnim manifestacijama. Stoga smo prije godinu i pol dana pokrenuli gastro manifestaciju 'Dani mora i vina' koja će se održavati u parku u Pilama. Priključili su nam se i naši županijski vinari, udruga Deša i drugi koji proizvode naše autentične rukotvorine. Naravno, Grad je dao suglasnost, a povjerenstvo za korištenje javih površina dozvolu za postavljanje stolova, šanka i kuhinje. Bit će tu i nastupa klapa i sajmova, dok smo od folklora odustali jer je tamo pržina. Sajam s prezentacijom proizvoda namjeravamo organizirati za dvadesetak dana. Što se pak tiče kuhinje, nudimo samo proizvode iz mora, papaline, stonske mušule, kozice – rekao nam je Ivan Hladilo dodavši kako će ovaj program trajati do 1. listopada.

No, građani Dubrovnika nisu tako optimistični oko toga. Štoviše, većina naših građana reagirala je na način dasu objavili fotografije na Facebooku te tako javno iznijeli svoje zgražanje.

A i mi se pitamo – kako tako navrat-nanos, zar se može tek tako zauzeti Pile, te tko treba reagirati na ovo?

Zanimljivo je spomenuti kako djelatnici Grada Dubrovnika imaju subvencionirane marende upravo u dotičnoj konobi kraj Pentagona.

Pročitajte još

Shaquille O’Neal večeras u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Klevisa Ymeri ostaje u pritvoru: Županijski sud ukida odluku o jamčevini

Dulist